Киянка 29-річна Вікторія Іваненко готує свинину з виноградом у смаженій моркві. Страву подає переважно на святковий стіл. Для приготування 1 порції страви бере 1 шматок свинини вагою 300 грамів, 1 гілку зеленого винограду, 200 грамів пива, оливкове масло, 1 стакан м'ясного бульйону, свіжий розмарин та коньяк за смаком, 2 столові ложки цукру, сіль і перець за смаком.
Спочатку обливаю шматок свинини оливковим маслом. Можна просто покласти у вже налите на сковорідку масло і обсмажити його до золотаво-коричневого відтінку, - розповідає Вікторія. - Після цього заливаю м'ясо коньяком і підпалюю. Коли вогонь згасне, кладу його у м'ясний бульйон з пивом .Головне уважно слідкувати, щоб м'ясо не згоріло. Якщо саме не згасає, треба швидко класти у бульон. Протушую усе протягом 10 хвилин. Додаю розмарин, цукор і виноград. Сіль та перець — за смаком.
Щоб соус добре загустів, кладу в нього чайну ложку пшеничного крохмалю. Натираю на терці 1 морквину, 5 хвилин посмажити її на оливковому маслі. Можна посипати готову страву морковою, натертою на крупній терці.
Свинина виходить досить жирною, щодня істи таку не раджу. Найкраще подавати гостям на якесь свято. На столі виглядає ефектно, а виноград надає страві екзотичного смаку. Пиво робить його ніжнішим, тому трохи нагадує курятину. Смак пива зовсім не відчувається. Коли подаєте на стіл, на тарілку можна покласти кілька ягід винограду. А ще я часто розповідаю гостям, як ефектно м'ясо горіло, коли я його підпалювала.
Коментарі