середа, 07 березня 2012 07:38

Німці їдять сала більше за нас

Понад 400 тис. л пива, 200 т свинини, 350 т картоплі, 46 т помідорів підуть на харчування гостей української частини фінального турніру чемпіонату Європи з футболу. Такі підрахунки зробила агенція "Аґрісюрвей".

— За основу взяли статистику середньорічного споживання продуктів, яку зібрав Євростат, — каже директор агенції 30-річний Тарас Гагалюк. — У нас гратимуть збірні Голландії, Німеччини, Англії, Данії, Швеції. Жителі цих країн мають схожі смакові вподобання з українцями, особливо що стосується свинини і пива. А у Франції та Португалії, за даними Євростату, споживають утричі менше свинини, ніж у Голландії та Данії.

За рівнем споживання свинини португальці на такому ж рівні, як Швеція й Англія. Жителі Туманного Альбіону також їдять досить багато картоплі — 100 кілограмів на душу за рік. В Україні цей показник сягає 131 кілограму. У данських чи німецьких магазинах завжди можна знайти сало. Там тваринних жирів споживають набагато більше, ніж у нас.

Що до пива, то увага іноземців буде прикута до "Карлсберга" як офіційного спонсора Євро. Утім, кафе, ресторани і супермаркети в основному орієнтуватимуться на внутрішнього постачальника пивної продукції. У нас конкурентніша ціна, дешева доставка.

Зараз ви читаєте новину «Німці їдять сала більше за нас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути