Ніщо так не рятує від спеки, як прохолодні напої. Ягідний смузі, чай з льодом, помаранчевий мохіто, безалкогольна сангрія, або м'ятний вибух – щоб освіжитись підійде будь-який коктейль. Адже кожен з них не лише тонізує, але й готується за лічені хвилини.
Ягідний смузі
Інгредієнти:
ягоди (полуниця, порічки, суниця) - 150 г
цукор - 1 ст. л
молоко - 1 ст. л
сир Філадельфія 150 г
Приготування:
Молоко, цукор і сир збити у блендері. До отриманої маси додати ягоди та все змішати. Суміш перелити у високий келих та поставити у холодильник на 15 хвилин. Готовий напій прикрасити гілочкою м'яти.
Чай з льодом
Інгредієнти:
апельсин - 2 шт.
окріп - 150 мл
згущене молоко - 4 ч. л
мед - 3 ч. л
чорний чай (за смаком) - 200 мл
Приготування:
Нарізати дрібно лимон, додати до нього чай та залити гарячою водою. Настояти суміш 15 хвилин.
Тим часом в окремій посудині змішати згущене молоко з медом. Додати до нього лимонну рідину.
Перемішати всі інгредієнти і додати кілька кубиків льоду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Користь перебільшена: спростували міфи про зелені смузі
Помаранчевий мохіто
Інгредієнти:
апельсин - 2 шт.
лимон - 1 шт.
цукор - 100 г
м'ята - 6 гілочок
Приготування:
Очищений апельсин та імбир подрібнити у блендері. До отриманої маси додати цукор та сік лимону. Залишити настоятись протягом 20 хвилин.
Отриману суміш залити мінеральною водою. Коктейль слід подавати відразу після приготування.
Безалкогольна сангрія
апельсин - 1 шт.
яблука - 2 шт.
лимон - 1 шт.
червоний виноградний сік - 1 л
білий виноградний сік - 300 мл
апельсиновий фреш - 300 мл
лимонний фреш - 100 мл
мінеральна вода - 1 л
Приготування:
Тоненькими скибочками нарізати фрукти, перекласти їх у глибоку посудину та залити соком. Поставити у холодильник на кілька годин.
Перемішати з мінеральною водою та подати у скляних келихах із льодом.
М'ятний вибух
Інгредієнти:
лимон - 3 шт.
вода - 1,5 л
м'ята - 2 гілочки
цукор - 150 г
Приготування:
Вижати лимонний сік та з'єднати його з водою. До отриманої рідини додати цукор.
М'яту перемолоти блендером, занурити у напій, перемішати.
Дати настоятися 10 хвилин. Додати до напою лід та прикрасити за смаком.
Акторка Тетяна Зіновенко, яка виконує роль Наталії Богданівни в серіалі "Коли ми вдома" поділилася рецептом косубеників. Це бублики начинені курячим фаршем.
Коментарі