Шеф-кухар нью-йоркського ресторану Momofuku Nishi Девід Чанг запропонував бургер зі штучного м'яса. Оцінювали смак новинки затяті прихильники м'ясних страв.
Котлета з "фальшивого" м'яса — це єдине, що відрізняє бургер від класичного. Усі інші інгредієнти ідентичні: булочка, консервований огірок, томат, сир і соус. Пише американське відділення відомого видання The Guardian.
На створення "фальшивого" м'яса розробники витратили 80 мільйонів доларів. Метою проекту було переконати м'ясоїдів у тому, що надавши перевагу рослинній їжі, вони нічого не втратять, адже смак може нічим не відрізнятися. Ідея увінчалася успіхом. Так, навіть віддані фанати класичних бургерів у більшості своїй визнали, що котлета зі штучного м'яса на смак точнісінько як зі справжнього.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світовій гастрономії з'явився новий тренд — крусуші
"Смак цього гамбургеру достатньо близький до м'ясного й точно не гірший. Я б із задоволенням з'їв ще", — поділився враженнями один із тих, кому пощастило продегустувати новинку.
Спробувала бургер з "фальшивого" м'яса й репортер американського відділення видання "Гардіан", яка вже протягом тривалого часу є вегетаріанкою.
"Вкусивши перший раз, я подумала, що от і настав кінець моєму 6-річному вегетаріанству. Я відчула той знайомий солонуватий, жирний смак. Думала, такий може бути тільки в м'ясних страв. Присмак лишився надовго", — зазначила кореспондент.
Як розповів Девід Чанг, експерименти зі штучним м'ясом на бургерах не завершилися. Цілком можливо, що невдовзі Momofuku Nishi представить рослинні пельмені й новий "м'ясний рулет".
Раніше розповіли, що в Києві з'явилась карта закладів із веганською їжею. Сталося це завдяки проекту Vegan City. Окрім вегетаріанських і веганських, на карті помічені також всеїдні заклади, які пропонують рослинне меню.
Коментарі