Цей вишуканий десерт родом із Австрії - найкращий спосіб порадувати гостей, які до вас завітали. Власним рецептом приготування штруделя з вишневою начинкою ділиться киянка Валентина Реброва. "Це один з моїх улюблених десертів, - розповідає жінка. Зазвичай тісто готую сама, але коли треба зробити страву швидко, то використовую готове листкове. Начинку готую з додаванням крохмалю. Але можна й без нього: просто покладіть звичайні вишні у власному соку. Начинку можна щоразу змінювати. Спершу приготуйте вишневу, а наступного разу кладіть у штрудель яблука і мигдаль".
Інгредієнти:
400-500 грамів замороженої вишні
1,5 столової ложки крохмалю
Для начинки:
100-150 грамів цукру
пачка грецького тіста "Філо" або 500 грамів тіста без дріжджів
3 столові ложки панірувальних сухарів
вершкове масло для змазування тіста
Спосіб приготування:
Розморозьте вишню. Якщо берете свіжу, ретельно її промийте. За допомогою сита розділіть вишневий сік і самі ягоди. До соку додайте цукор і мішайте, доки він розчиниться. Поставте сік грітися на вогні у каструлі. Поступово всипте цукор, перемішайте. Почекайте, доки маса закипить. В цей час окремо у невеликій кількості соку розведіть крохмаль, поступово вмішайте крохмалеву масу до соку, що лишився на плиті. Знову доведіть масу до кипіння і дайте охолонути. Додайте до соку і крохмалю ягоди вишні і панірувальні сухарі й ретельно перемішайте. Начинка має бути не рідкою, але й не надто густою.
Розморозьте листкове тісто. Замість нього можна взяти половину кілограма листкового тіста без дріжджів. Тоді його треба тонко розкатати. Кожен шар тіста змажте злегка розтопленим вершковим маслом. Коли штрудель запікатиметься, то масло при підігріві забезпечить тісту "листковість". Після невеликого шару масла щедро розкладіть на тісто начинку з вишні, соку і крохмалю по кожному шару. Загорніть штруделі. Покладіть їх на деко, встелене пергаментним папером. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів близько 10-15 хвилин, доки зверху тісто набуде легкого коричневого відтінку. Готовий штрудель подають, розрізавши на шматки. Прикрашають цукровою пудрою і гілочкою базиліку. На тарілку бризкають трохи вишневого соусу, який лишився після варіння начинки.
Коментарі