Ексклюзиви
пʼятниця, 23 червня 2017 17:35

Страва для вихідного дня: салат з креветками і цибулею
15

Фото: Олег БОЖКО

Літо - пора свіжих фруктів, овочів і, звичайно ж, салатів. Якщо вам набридли звичні салати з капусти, помідорів і огірків, можна побалувати себе чимось оригінальним. Наприклад, приготувати салат із креветок, морквою і синьою цибулею.

Такий салат прекрасно підійде для святкового обіду або вечері. А також - для їди вдома. Готувати такий салат – легко і при цьому цікаво.

Салат з креветками і овочами подають у столичному ресторані "Чайхона Базар". Gazeta.ua попросили шеф-кухаря цього закладу поділитися рецептом і секретами його приготування.

Автор: Олег БОЖКО
 

Авторська ідея шефа ресторана – подавати страву з сиром Грана падано. Це популярний італійський сир жорсткої структури. За смаком - пікантний і солонуватий, з легким горіховим відтінком. Втім, його можна замінити й будь-яким іншим твердим сиром, який є у вас в холодильнику.

Пропонуємо читачам зробити салат з креветок стравою вихідного дня і спробувати приготувати його вдома.

Салат з креветками від ресторану "Чайхона Базар"

Інгредієнти:

Креветки тигрові очищені - 150 грамів

Сіль за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Часник чищений - 2 зубці

Масло рослинне для обсмажування креветок

Мікс-салат - 25 грамів

Цибуля синя - 2 штуки

Морква - 3 штуки

Соус від бренд-шефа (можна замінити іншим соусом на ваш смак) - 20 грам

Подача:

Грана падано (італійський сир) - за смаком

Лимон - кілька часточок

Вихід страви: 100/140 грамів

Автор: Олег БОЖКО
 

Приготування:

Креветки розморозити, добре помити, очистити хітин, залишивши при цьому тільки голову і хвостик.

Зробити розріз на спинці у креветок, видаливши темну нитку. Вичавити в соковижималці фреш зі свіжого лимона.

Замаринувати креветки з сіллю, перцем, лимонним фрешем, меленим часником і рослинним маслом.

Обсмажити на розпеченій сковороді з 2-х сторін. До речі, після обсмажування вага креветок зменшиться: якщо ви взяли 160 грамів креветок, то після обсмажування порція важитиме приблизно 100 грамів.

Авокадо почистити, і потім нарізати невеликими півкільцями.

Помідор нарізати напівкільцями.

Чищену моркву нарізати тонкими скибочками (0.1см) на слайсери. Потім - соломкою вручну.

Синій цибулю почистити від шкірки і нарізати тонкою (0.1см) соломкою.

Моркву і цибулю змішати з мікс-салатом. Укласти "гіркою" на тарілку.

Навколо викласти помідор і авокадо. Поруч з ними - підсмажені креветки.

Салат полити соусом. Посипати тертим Грана падано. Прикрасити товстим кружальцем лимона. Подавати до столу.

Автор: Олег БОЖКО
 
Зараз ви читаєте новину «Страва для вихідного дня: салат з креветками і цибулею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути