Літо - пора свіжих фруктів, овочів і, звичайно ж, салатів. Якщо вам набридли звичні салати з капусти, помідорів і огірків, можна побалувати себе чимось оригінальним. Наприклад, приготувати салат із креветок, морквою і синьою цибулею.
Такий салат прекрасно підійде для святкового обіду або вечері. А також - для їди вдома. Готувати такий салат – легко і при цьому цікаво.
Салат з креветками і овочами подають у столичному ресторані "Чайхона Базар". Gazeta.ua попросили шеф-кухаря цього закладу поділитися рецептом і секретами його приготування.
Авторська ідея шефа ресторана – подавати страву з сиром Грана падано. Це популярний італійський сир жорсткої структури. За смаком - пікантний і солонуватий, з легким горіховим відтінком. Втім, його можна замінити й будь-яким іншим твердим сиром, який є у вас в холодильнику.
Пропонуємо читачам зробити салат з креветок стравою вихідного дня і спробувати приготувати його вдома.
Салат з креветками від ресторану "Чайхона Базар"
Інгредієнти:
Креветки тигрові очищені - 150 грамів
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Часник чищений - 2 зубці
Масло рослинне для обсмажування креветок
Мікс-салат - 25 грамів
Цибуля синя - 2 штуки
Морква - 3 штуки
Соус від бренд-шефа (можна замінити іншим соусом на ваш смак) - 20 грам
Подача:
Грана падано (італійський сир) - за смаком
Лимон - кілька часточок
Вихід страви: 100/140 грамів
Приготування:
Креветки розморозити, добре помити, очистити хітин, залишивши при цьому тільки голову і хвостик.
Зробити розріз на спинці у креветок, видаливши темну нитку. Вичавити в соковижималці фреш зі свіжого лимона.
Замаринувати креветки з сіллю, перцем, лимонним фрешем, меленим часником і рослинним маслом.
Обсмажити на розпеченій сковороді з 2-х сторін. До речі, після обсмажування вага креветок зменшиться: якщо ви взяли 160 грамів креветок, то після обсмажування порція важитиме приблизно 100 грамів.
Авокадо почистити, і потім нарізати невеликими півкільцями.
Помідор нарізати напівкільцями.
Чищену моркву нарізати тонкими скибочками (0.1см) на слайсери. Потім - соломкою вручну.
Синій цибулю почистити від шкірки і нарізати тонкою (0.1см) соломкою.
Моркву і цибулю змішати з мікс-салатом. Укласти "гіркою" на тарілку.
Навколо викласти помідор і авокадо. Поруч з ними - підсмажені креветки.
Салат полити соусом. Посипати тертим Грана падано. Прикрасити товстим кружальцем лимона. Подавати до столу.
Коментарі