
Кожне блюдо потребує окремої прянощі для повноти смаку. Варто достримуватись певних правил, аби не зіпсувати страву і не осоромитись перед гостями.
- Щоб колір домашнього компоту був насичений, а фруктовий смак яскравіший, слід додавати кардамон, гвоздику і корицю.
- Парне молоко варто поєднувати з шафраном і гвоздикою.
- Консервовані огірочки стануть хрусткими, якщо в маринад додати ялівець, лавровий лист та укроп.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарка створила в Україні ферму прянощів
- Апельсинова цедра, ванільний цукор, кардамон і мак зробить випічку ароматною.
- Смажену картоплю варто приправляти куркумою та коріандром.
- Домашні паштети краще смакуватимуть із лавровим листом, білим перецем, кардамоном, бодян.
- М'ясо слід готувати з кмином, куркумою, і майораном.
- Для риби підходять білий перець і чилі, кріп та імбир.
- Дичина буде смачнішою, якщо замаринувати її з червоним або чорним перцем, чебрецем та материнкою.
- Птицю краще присмачувати розмарином, шавлією, або базиліком.
В Україні вирощують найдорожчу в світі спецію - шафран. Один грам якої коштує близько 180 грн, за кордоном – 340. Дорого, бо крокуси вибагливі рослини.
Коментарі