25 жовтня відзначають Всесвітній день макаронів. У цей день у всьому світі проводять акції, щоб популяризувати цей продукт харчування.
Хоча винахід макаронів приписують китайцям, не можна заперечувати, що саме італійська паста є сьогодні найпопулярнішим видом макаронних виробів. Тому не дивно, що перший в світі Світовий конгрес макаронних виробів пройшов саме в Італії. Він відбувся 25 жовтня 1995 року в Римі. Експерти з усього світу зібралися, щоб обговорити всі переваги цього чудового продукту, роблячи акцент на його культурній та кулінарній значущості.
Сьогодні важко уявити сучасну кухню без макаронів. Існує понад 600 його видів.
Найкращий спосіб відсвяткувати Всесвітній день макаронів - приготувати собі порцію улюблених спагетті і насолоджуватися їх чудовим смаком, ароматом та текстурою.
Gazeta.ua пропонує два найсмачніших рецепти спагетті, які не залишать байдужими нікого.
Спагеті з печеним гарбузом та фетою під вершково-горіховим соусом
В розпал сезону гарбузів можна експериментувати. До прикладу, спагетті з печеним гарбузом та фетою під вершково-горіховим соусом.
Інгредієнти:
300 г спагетті
150 г гарбуза
0.75 склянки волоських горіхів
300 мл вершків
2 зубці часнику
75 г вершкового масла
100 г сиру фета
1 ст. л. оливкової олії
сіль, перець, прованські трави
м'ята.
Як приготувати
Очистити гарбуз та порізати дольками або кубиками. Скропити оливковою олією та посипати травами, сіллю і перцем. Запікати в духовці при 180℃ на протязі 25 хв.
Спагетті відварити в підсоленій воді майже до готовності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитне спагеті: показали вражаючі способи подачі страви
Попередньо просушити в духовці горіхи (приблизно 5 хв) і подрібнити їх в блендері на дрібні крихти.
У глибокій сковорідці на вершковому маслі підсмажити горіхи на протязі 3 хв. Додати до них вершки, дрібно порізаний часник, посолити та поперчити. Готувати 3 хвилини.
До готового соусу додати відварені спагетті і прогріти усе на протязі хвилини.
Подавати, посипавши кубиками сиру фети та запеченого з прянощами гарбуза, прикрасити листям м'яти.
Спагеті з куркою та овочами під вершковим соусом
Цей рецепт універсальний. Зовсім необов'язково суворо дотримуватися складу всіх інгредієнтів. Додавайте будь-які овочі на власний смак, а курятину замініть на інше м'ясо.
Інгредієнти:
200 г спагетті
1 невелика морква
2 помідори
1 болгарський перець
80 г капусти броколі
½ ріпчастої цибулі
80 г вершків
200 г курячого філе
оливкова олія
спеції, сіль, перець
Як приготувати
В сковорідці на оливковій олії просмажуємо дрібно порізане куряче філе.
Додаємо порізані кубиками овочі, подрібнену цибулю та розібрану на суцвіття капусту броколі. Обсмажуємо все близько 5 хв.
Приправляємо улюбленими спеціями, сіллю та перцем за смаком.
Заливаємо курку з овочами вершками і тушкуємо ще 3-4 хв.
Спагеті відварюємо до стану напівготовності. Відціджуємо воду та додаємо у сковорідку з куркою та овочами.
Вимішуємо і подаємо на стіл.
Пасту люблять готувати по всьому світу. Її прихильників - мільярди, бо вона смачна і найголовніше - її можна готувати досить швидко.
Під час приготування макаронів можете припуститися деяких помилок.
Коментарі