четвер, 18 березня 2021 13:38

Поради від шеф-кухаря: Величко розповів, як приготувати ідеальний хумус

Поради від шеф-кухаря:  Величко розповів, як приготувати ідеальний хумус
Хумус повинен бути без грудочок та густим. Фото: Андрій Величко

Хумус - закуска із нутового пюре. Зазвичай до бобових додають олію, прянощі, пасту "Тахіні" та лимонний сік. Вважається універсальною стравою для тих, хто ніби й голодний, але не налаштований їсти щось важке. Окрім іншого є однією із найпопулярніших страв серед вегетаріанців.

Шеф-кухар Андрій Величко на своїй сторінці у facebook назвав основні секрети приготування вдалого хумусу.

"Розповім простий і перевірений рецепт хумусу, якому мене навчили в Тель-Авіві, Ізраїлі. Місцеві кажуть, що перший хумус з'явився у них і найсмачніший саме там", - сказав шеф-кухар.

Інгредієнти:

нут великий світлий - 350г

паста "Тахіні" - 150г

лимон - 1 шт.

зіра - 2-3 ч. л.

часник - 3 зубці

оливкова олія - 50 г

паприка солодка мелена, пластівці чилі, затар, куркума мелена - за смаком

сіль - за смаком

Приготування:

Приготування хумусу починається за кілька днів. Спершу необхідно вибрати й купити нут. Добре промити й замочити в холодній воді на ніч. За цей час крупа вбирає приблизно третину води. Варити слід в тій же воді, в якій були замочені бобові. В процесі відварювання додати очищену цибулину. Варити під кришкою, на середньому вогні годину. Може з'явитися біла піна, її необхідно зібрати. Важливо не переварити - якщо горошини розваряться і перетворяться в кашу - смачнішим хумус від цього не стане. Коли нут буде готовий - зняти з вогню й охолодити. Дістати цибулю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможниця "Майстер Шеф" розповіла, як приготувати поживний салат

В чашу блендера влити рідкі інгредієнти: тхіну, сік лимона, оливкову олію, трохи рідини, в якій варився нут, часник і перебити до однорідності. Додати горох і змішати знову.

Хумус повинен бути без грудочок та густим. Додати спеції: всередину зиру і сіль, а зверху посипати солодкою паприкою або сумахом. З чим подавати - варіантів безліч. Все залежить від смакових вподобань.

З 15 березня по 1 травня віряни дотримуються Великого посту. У цей час їхній спосіб життя кардинально змінюється, як і раціон. Більшість звичних продуктів з релігійних міркувань заборонені, через що перший час важко наїстися досита. Ми підібрали трійку пісних страв, які не лише ситні, але й смачні.

Зараз ви читаєте новину «Поради від шеф-кухаря: Величко розповів, як приготувати ідеальний хумус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути