середа, 31 серпня 2016 15:14

Шоколадний торт з "п'яним" чорносливом змащують карамельним кремом

Смачний шоколадний торт розтоплює усі серця. Хтось полюбляє посмакувати ним з кавою чи міцним чаєм. По-новому розкриває шоколадний смак десерт з холодним молоком. У роті залишається легка алкогольна нотка від лікеру та ароматного чорносливу.

Пористи коржі виходять м'які і соковиті. Сильний шоколадний смак припадає до серця кожному хто його спробує. Цей торт просто неможливо не спробувати. Щоб з'явився апетит, достатньо одного тільки погляду.

Автор: liveinternet.ru
 

Інгредієнти:

Яйця - 6 штук

Борошно -100 г

Какао-порошок-25 г

Цукор-120 г

Лимонний сік - кілька крапель

Цукрова пудра - 3 ст.л.

Олія - 2 ст.л.

Для карамельно-вершкового крему

Згущене молоко (варене) -1 банку (380 г)

Вершки жирні -500 г

Загущувач для вершків - 8 г

Чорнослив - 150-200 г

Лікер - 100 мл

для глазурі:

Чорний шоколад - 70 г

Вершки жирні-100 г

Вершкове масло - 20 г

Фундук, бісквітна крихта

Приготування:

Для початку відварити баночку згущеного молока близько 2,5-3 годин.

Помити і порізати на дрібні шматочки чорнослив. Замочити його в лікері близько 4 годин і більше, щоб чорнослив став ще більш м'яким з солодким присмаком лікеру.

Готувати бісквіт. Просіяти борошно, какао-порошок, щіпку солі через дрібне сито.

Розділити яйця на білки і жовтки. Жовтки збити з половиною цукру до густого стану 10 хвилин.

Включити духовку на температуру 180 градусів. Збити в чистому посуді білки з рештою цукру, лимонним соком.

Поступово додати цукрову пудру до стану меренги. Збивати теж10 хвилин.

Додати в збиті жовтки кілька ложок білків. Перемішати лопаткою і додати решту білки.

Всипати поетапно просіяне борошно з какао-порошком. Перемішати до однорідності. Маса не в якому разі не повинна осісти!

Потім відокремити кілька ложок тіста і додати олію. Перемішати, додати до основного тіста і знову перемішати.

Вилити тісто у форму, застелену пергаментом і випікати близько 45-50 хвилин. Бісквіт відразу ж не діставати, почекати хвилин 10.

Готувати крем. Згущене молоко добре перемішати до однорідності, щоб не було грудочок. І поставити в холодильник до охолодження.

Злити весь лікер через сито.

Збити охолоджені вершки з пакетиком згущувача до щільності і стійкості. Додати кілька ложок збитих вершків до згущеного молока і перемішати до однорідності. Повторити ще раз

Крем з вершками і згущеним молоком додати в основні вершки і вже лопаткою перемішати до однорідності.

Розрізати бісквіт на 4 частини. Викласти на нього чорнослив, на нього шар крему. І так з іншими коржами.

Зверху накрити коржем і поставити в холодильник до охолодження.

Читайте також: Шоколадне бісквітне печиво "Мадлен" печуть 20 хвилин

Готувати глазур. Вершки підігріти, додати чорний шоколад і перемішати до розчинення.

Додати вершкове масло і акуратно перемішати, щоб не було бульбашок.

Охолодити і дістати торт з холодильника. Полити його глазур'ю і поставити назад до охолодження на всю ніч.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний торт з "п'яним" чорносливом змащують карамельним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути