Сніданок задає тон усьому дню. Якщо шукаєте ідеальний сніданок, варто звернути увагу на яйця. Вони є відмінним джерелом, який сприяє тривалому відчуттю ситості, що допомагає уникнути перекусів між прийомами їжі.
Яйця дуже легкі в приготуванні та дозволяють створювати безліч варіантів сніданків. Це дозволяє урізноманітнити раціон і ніколи не нудьгувати від одноманітної їжі.
Рецептом яєчного салату поділився одеський шеф-кухар Савелій Лібкін.
Сніданок з яєчного салату
Інгредієнти
свіжі яйця 8 штук
зелена цибуля 3-4 пера
грецький йогурт 150 г
діжонська гірчиця 1 столова ложка
свіжий кріп 1 столова ложка
сік половинки лимона.
Як приготувати
Секрет цього салату полягає в тому, що ми варимо чотири яйця майже 7 хвилин, а чотири яйця рівно 8 хвилин.
Половину яєць варимо до того моменту, коли жовток залишається вершкової консистенції.
Якщо ви зварите яйця напередодні увечері, сніданок зможете приготувати за п'ять хвилин.
Після відварювання яйця охолоджуємо у холодній воді та чистимо.
Яйця нарізаємо досить великими шматочками.
Тоненьку зелену цибулю миємо і нарізаємо дуже дрібно. Шинкуємо кріп.
Все поміщаємо у порцелянову салатницю і додаємо йогурт, сік лимона та гірчицю.
Я віддаю перевагу діжонській гірчиці з медом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ліниві вареники з пармезаном: зберігайте рецепт одеського шеф-кухаря
Все акуратно перемішуємо, поки вершкові жовтки не утворюють із йогуртом та гірчицею стійку емульсію.
Нарізаємо свіжий багет.
Зверху викладаємо салат і водночас варимо каву з молоком.
"У цей салат, та й інші теж, не рекомендую додавати майонез. У моєму раціоні за останні 15 років майонез не використовувався. А якщо Ви так звикли до "майонезного" смаку, то краще замінити майонез на грецький йогурт з діжонською гірчицею", - радить кулінар.
Зазвичай яйця зберігають у холодильнику. Так їх можна тримати свіжими довше.
Однак, зберігати яйця можна і без низької температури. Але варто враховувати, що тоді термін їх придатності значно зменшиться,
За кімнатної температури яйця в середньому можуть зберігатися до трьох тижнів. Це залежить від ступеню їхньої свіжості.
Коментарі