вівторок, 26 вересня 2017 17:21

Смаколики в Instagram - фудблогер поділилася цікавими рецептами

Альона Гудзенко веде фудблог в Instagram. Має понад 800 підписників. Викладає фото зі смачними стравами кожні 2-3 дні. Рецепти шукає в інтернеті та купує кулінарні книги з картинками для натхнення. Як вдалося створити успішний фудблог розповіла Gazeta.ua.

"Готувала ще змалку. Допомагала мамі на кухні та запам`ятовувала, як треба готувати. Коли заводила сторінку в Instagram, не знала, що це за платформа. Потім, коли почала дивитися і надихатися фотографіями, зрозуміла, що це така собі картинна галерея. Навмисне тематику своєї сторінки не визначала. Знала, що мені подобається готувати і фотографувати. Вирішила поєднати це. Останнім часом я відчула віддачу. Люди почали писати, коментувати та лайкати. Зрозуміла, що треба цим займатися, бо це цікавить не лише мене", - розповідає Альона.

Автор: alonka_good/Instagram
  Викладає фото зі смачними стравами кожні 2-3 дні.
Викладає фото зі смачними стравами кожні 2-3 дні.

Найпопулярніший рецепт - панкейк із ожиною. Він отримав 143 лайки, 23 коментарі та більше 20 збережень.

"Їжа - моє натхнення. Люблю додавати до рецептів щось своє. Коли готую торт, то роблю свій крем. Коли подаю страву - прикрашаю по своєму. Мені почали активно писати, просити рецепт. Казали, що вони ідеальні. Запитували, як готувати, про технологію. Як все вийшло - дякували. Мені часто пишуть, що в мій профіль не можна заходити на ніч, бо там такі спокусливі фото, через які хочеться їсти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів брускети, які приємно дивують своїм смаком

Автор: alonka_good/Instagram
  "Як з'являться бульбашки зверху на панкейку і почнуть лопатися, перевертаю".
"Як з'являться бульбашки зверху на панкейку і почнуть лопатися, перевертаю".

Панкейки

Інгредієнти: 2 склянки борошна, півсклянки цукру, пакетик ваніліну, пакетик розпушувача, 2 склянки молока, 2 яйця, 3-4 столові ложки розтопленого масла або олії.

"Рідке наливаю в сухе, добре перемішую. Даю тісту 5 хвилин постояти і смажу. На гарячу сковорідку без олії однаковими порціями наливаю тісто. Як з'являться бульбашки зверху на панкейку і почнуть лопатися, перевертаю. З цієї кількості інгредієнтів вийде ціла гора млинчиків".

Автор: alonka_good/Instagram
  "Найкраще замотати у харчову плівку, або щільний кульок і тримати у теплому місці".
"Найкраще замотати у харчову плівку, або щільний кульок і тримати у теплому місці".

М`ясна запіканка

Інгредієнти: 100 г масла, 200 г борошна, 2 з половиною ст. л. сметани, дрібка солі для тіста. А для начинки: 300 г броколі, 1 шт куряча грудка, 100 г твердого сиру, 6 шт. маленьких помідорів, 3 яйця, 100 г. сметани.

"Мутим тісто: масло в мікрохвильовці топлю, туди сметанку наливаю, дрібку сольки додаю і борошно просіюю. Тісто готове! Закидую його у форму і вирівнюю бортики. Далі кладу його в холодильник. Для начинки варю курку, парю броколі та нарізаю помідори. Все це добро у форму і заливаю яйцями, збитими зі сметанкою, а зверху тертий сирок. Тепер закидаю у духовку при 180 градусах. Готується протягом 35-40 хвилин. Як стане золотистим сир - їжа готова, витягай!"

Автор: alonka_good/Instagram
  "Для начинки варю курку, парю броколі та нарізаю помідори".
"Для начинки варю курку, парю броколі та нарізаю помідори".

Піца

Інгредієнти: тісто - 1 скл. теплої води, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. дріжжів, 2 скл. борошна, 1 ч. л. солі, 3 ст. л. олії. Для начинки: 1 куряче філе мариноване у спеціях, 200 г брокколі, попередньо попарені, 100 г сиру і домашня паста.

"Спочатку в миску наливаю 1 склянку теплої води, додаю 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. дріжджів і 1 ст. ложку борошна. Все перемішую і накриваю. Чекаю 10-15 хв. Після цього додаю 1 ч. л. солі і 3 ст. л. олії, всипаю 2 склянки борошна у декілька прийомів і добре вимішую тісто. Кладу назад у миску і накриваю. Найкраще замотати у харчову плівку, або щільний кульок і тримати у теплому місці. Ефект буде бомба. Тепер найтяжче - чекати. Годину або півтори. У цей час я завжди займаюся начинкою, якщо треба щось підготувати. Тісто, що підійшло, потрібно знову вимісити і розкатати. Воно не дуже буде піддаватися, але якщо докласти зусиль, можна розкатати зовсім тонко. Із цієї кількості інгредієнтів вийде дві тонкі, але пухкі основи. Тепер можна додавати начинку. Оскільки курка сира, готую до її готовності. Це 15-20 хвилин при 180 градусах".

Щоб виготовляти пончики достатньо мати вдома сковорідку та плиту, на якій усе буде готуватись. Та для кращої якості виробу варто придбати фритюр і тістоміс.

Зараз ви читаєте новину «Смаколики в Instagram - фудблогер поділилася цікавими рецептами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути