Бруске́та — італійська закуска, у якій скибочки хліба попередньо обсмажують на грилі чи на сковорідці без олії. Вони ідеально підходять для пікніку або легко перекусу вдома. Брускети виручать при неочікуваному приходу гостей.
Готувати їх дуже просто і швидко, головне визначиться зі складом закуски. Для них підійдуть різні види багета. Треба нарізати хліб під невеликим кутом і приготувати суміші для брускетти.
Брускетта з смаженими грибами
Скибочки багета помастити оливковою олією і підсушити в духовці 10 хвилин. Потерти часником. Гриби нарізати пластинками і обсмажити на вершковому маслі.
Додати сушений чебрець, сіль, перець. Викласти гриби зверху на хліб.
Для більш яскравого смаку, краще купувати гриби з коричневим капелюшком. Вони смачніші, ніж звичайні білі.
Брускетта з прошутто і руколою
Тонкі скибочки прошутто завернути і викласти на хліб, зверху покласти кілька гілочок руколи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літні салати: страви з руколи та фруктів готуються 10 хвилин
Брускетта з квітками часнику
Багато хто не здогадуються, що квітки часнику можна вживати в їжу. Це дуже смачно, а головне - красиво.
Скибочки багета помастити оливковою олією і підсушити в духовці 10 хвилин. Змастити їх сиром Філадельфія і посипати квітками часнику та нарізаним листям розмарину.
Брускетти з в'яленими томатами
Скибочки багета помастити оливковою олією і підсушити в духовці 10 хвилин. Потерти часником.
Змішати в мисці дрібно нарізані в'ялені томати та зелені оливки. Додати 1 столову ложку бальзамічного оцту. Викласти суміш на хліб і прикраити листочками базиліка.
Брускетта з прошутто і інжиром
Скибочки багета помастити оливковою олією і підсушити в духовці 10 хвилин. Потерти часником.
Зверху викласти тонко нарізані слайси прошутто, скибочки сиру дорблю, каперси, часточки інжиру і гілочки чебрецю.
Коментарі