![Скло, сталь чи кераміка: який електрочайник найбільш безпечний](https://static.gazeta.ua/img2/cache/preview/1207/1207944_w_300.jpg?v=0)
Пластикові електрочайники давно стали популярними завдяки доступності та легкості. Проте лікарі застерігають, що цей матеріал може виділяти шкідливі речовини при нагріванні. Виявляється, у такого приладу є чимало прихованих "мінусів", які ми часто ігноруємо.
Розповімо, з якого матеріалу варто обирати чайник, щоб він не впливав на здоров'я.
Пластиковий чайник при нагріванні може виділяти у воду шкідливий бісфенол А та інші речовини. Мікропластик, що потрапляє в організм, призводить до погіршення здоров'я. Це не раз підтверджували вчені.
Пластик легше вбирає сторонні запахи й не такий довговічний. Рано чи пізно на внутрішній або зовнішній поверхні з'являться мікротріщини.
Лікарі зазначили, що найбільш відповідними є чайники з нержавіючої сталі. Також відмінно себе проявили скляні та керамічні чайники.
Чайник з нержавіючої сталі
Не виділяє шкідливих речовин, не окислюється;
Довговічний - не боїться корозії, ударів і високих температур;
Не впливає на смак води.
Мінуси: якщо всередині є пластикові деталі, вони можуть виділяти токсини при нагріванні.
Скляний чайник
Не впливає на смак води;
Гіпоалергенний та безпечний;
Не вступає в хімічні реакції.
Мінуси: крихкий, може розбитися при падінні або різкому перепаді температур.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіпсуєте смак і вигляд страви: що не можна готувати у посуді з нержавіючої сталі
Чайник з кераміки
Ще один безпечний варіант, який добре утримує тепло і не змінює склад води. Такий чайник виглядає стильно, проте зазвичай важчий за інші моделі та довше нагрівається.
Сковорідки з антипригарним покриттям є незамінними на кожній кухні. Втім, неправильне використання може швидко їх зіпсувати.
Часто робимо помилки, які скорочують термін служби цього посуду. Розповімо про сім найпоширеніших помилок, які руйнують антипригарне покриття, та як їх уникнути, щоб ваша сковорода служила довше.
Коментарі