У сезон дозрівання винограду, можна ним насолодитись не лише зараз, а й взимку.
Пропонуємо приготувати маринований білий виноград, який здивує своїм смаком. Схожий він на оливки, пише dopys.
Легкий рецепт маринованого винограду
Інгредієнти
450 грамів винограду (краще використовувати світлі сорти),
1 столова ложка цукру,
1 лавровий листок,
половина столової ложки солі,
300 мл води,
2 столові ложки оцту,
5-6 горошин чорного перцю,
1-2 бутони гвоздики.
Як приготувати
Помийте виноград та пообривайте ягідки з грона.
Простерилізуйте банки (найкраще брати півлітрові).
В чисту ошпарену банку покладіть всі прянощі зі списку інгредієнтів, виноград та залийте кип'ятком. Поставте кришку зверху і залишіть на 10-12 хвилин.
Далі, притримуючи кришку, вилийте маринад в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте цукор і сіль та кип'ятіть до того моменту, поки кристалики повністю не розчиняться.
Влийте оцет.
Прокип'ятіть цей маринад ще кілька хвилин, залийте ним виноград у банці й відразу закрутіть стерильною кришкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які правильно сушити гриби на зиму: способи, які найкраще збережуть аромат
Дайте остигнути при кімнатній температурі.
Де використати маринований виноград на зиму
Дуже часто маринований виноград використовують при приготуванні канапок та різного роду бутербродів. Також він смакує у салатах замість оливок.
Для приготування рекомендуємо вибирати сорти без кісточок. І пам'ятайте: маринований виноград смакує тільки після того, як трохи постоїть. Приготувати його і відразу подавати на стіл – не надто гарна ідея. Він повинен увібрати всі аромати спецій, які ви клали у маринад.
Замаринувати сливи на зиму можна лише за 40 хвилин.
Їх вважають ідеальною окремою закускою, а також підійдуть до м'яса, птиці.
Коментарі