Щорічно 20 жовтня кулінари з усього світу відзначають професійне свято. Його запровадили 2004 року за ініціативи Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств.
Майстерність приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Своїм корінням кулінарія сягає у далеке минуле – туди, де горів вогонь жертовного вогнища. Найбільше у її розвиток внесли античні народи, древні греки та римляни.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 тисяч доларів за місяць: власник кулінарного сайту поділився секретами заробітку на грилі
Кулінарні знання, якими володіємо нині збиралися протягом віків. Люди експериментували зі смаками, способами приготування та рецептурою страв. Те, що маємо нині - плід роботи не одного десятка талановитих кухарів.
Цікаві факти:
- У Стародавньому Римі відбувалися цілі повстання кухарів, які вимагали підпорядкування і контролю над цілими містами.
- Білий кухарський ковпак почали носити ще у 18 столітті на прохання англійського короля Георга II, щоб у страви не потрапляло нічого зайвого, тим паче волосся.
- Найбагатший кухар сучасності Джеймі Олівер. Його стан оцінюється в 400 мільйонів доларів.
- В Англії існує заклад The Clink, де працюють кухарями близько 30 ув'язнених. Ресторан обслуговує до 96 осіб в день.
Торти бувають усіх форм і розмірів. Кожен кондитер хоче виділитися своїми з-поміж іншихю Іноді вони виходять таких форм, які люди ніколи не очікують. Наприклад, у формі перського килима і все одно виглядають смачно.
Коментарі