Киянка Лідія Кравчук готує вдома торт із крекерів.
"Рецепт розповіла подруга, яка часто запрошує додому гостей. Їй набридло робити звичні закуски-бутерброди, і тепер частує друзів незвичним салатом із крекерів. Його можна різати великим ножем, як торт, якщо перед тим потримати добу в холодильнику. Приготувати такий можуть і холостяки, які в кулінарії зовсім не розбираються. Страву подають як закуску, я готую її переважно на свята", - розповідає Лідія.
Для 4 порцій салату-торту мілко ріже невелику червону цибулину. У миску наливає дві столові ложки оцету, кладе по півчайної ложки цукру і солі, вливає склянку води. Кладе у маринад цибулину на 20 хвилин, щоб стала м'якшою й увібрала аромат.
"Поки цибуля томиться, продовжую робити салат. Відкриваю банку горбуші, бо це моя улюблена консерва. Зливаю з неї рідину, а рибу розминаю виделкою. Додаю дві столові ложки майонезу."
Дістає з води і оцту покришену цибулю. Віджимає, щоб стекла рідина. Кладе цибулю до риби, перемішує.
Готує другу начинку. Окремо на великій терці натирає 150 г твердого сиру. Вичавлює у нього зубець часнику. Для третьої начинки варить вкруту 4 яйця. Чистить їх, також натирає на терці, додає ложку майонезу, перемішує. Ріже кілька стебелець зеленої цибулі, додає у суміш.
"Тепер маю три окремі начинки, їх викладатиму між крекерами шарами, по черзі на великій тарілці. Спочатку кладу 9 крекерів — у кожному ряду по три штуки. На них — яєчну начинку, далі — знову крекери, рибна начинка, крекери і сирна маса. Останній шар печива змазую майонезом, висипаю зверху натертий жовток, трохи прикрашаю зеленню по боках, щоб салат був більш схожим на торт. Я тримаю в холодильнику торт пару годин, але краще поставити у холод на добу, щоб печиво добре увібрало майонез."
Коментарі
1