Рум'яна, апетитна свиняча рулька завжди в центрі уваги святкового столу. Особливо смакує в карамельній скоринці. Для цього варто змішати коньяк з медом та колою. Це чеський рецепт.
Інгредієнти:
свиняча ніжка на 1,5 кг
2 л води
склянка соєвого соусу
50 мл коньяку
10 г імбиру
по 1 ст. л. мускатного горіха й чорного перцю горошком
1 морквина
1 цибулина
корінь петрушки
Соус
2 ст. л. гірчиці
200 г томатного соусу
1 ст. л. меду або 3 ст. л. цукру
склянка коли
Приготування:
Свинячу ніжку почистити й замочити у воді на 2 год. Зробити надрізи у вигляді сітки, щоб краще просочився соус.
Покласти в каструлю з маринадом. Змішати воду, соєвий соус, коньяк, імбир, мускатний горіх та чорний перець горошком.
Додати розрізану на 3 частини морквину, цибулину, корінь петрушки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закуска з кабачків: рулети фарширують хрусткою начинкою
Рульку приварити на малому вогні 1,5 год, доки м'ясо не почне відходити від кісток і розпадатися на "нитки".
Для соусу змішати гірчиц, томатний соус, мед, кока-колу. На середньому вогні довести до кипіння. Зменшити і тримати ще пів години. Має вийти густа однорідна маса.
До рульки найкраще підходять орегано, куркума й розмарин. Змішати їх по 1/2 ч. л. й додати у соус. Він добре зберігається кілька тижнів під кришкою. Цим помастити рульку і загорнути у фольгу.
Пекти 15 хв. у розігрітій до 200 градусів духовці. Зменшити до 180 градусів і тримати ще 20 хв.
Якщо треба приготувати вечерю із мінімальною затратою часу, свинина у рукаві - ідеальний варіант. Адже все, що потрібно лише натерти м'ясо спеціями та поставити у духовку.
Експрес-рецепт далі у статті.
Коментарі