Рівнянка Катерина Денищук, 36 років, новий рік зустрічала за китайським календарем 23 січня. До святкового столу приготувала м'ясний рулет "Око дракона".
"За китайським календарем цей рік - водяного Дракона. Його вважають символом імператорської влади. Зображення вишивали на одязі фараонів, малювали на стінах палаців, - розповідає Катерина Денищук. – Щоб здобути його прихильність приготувала на честь Дракона спеціальну страву. Рулет вийшов соковитим і дуже смачним. Сподіваюся, за це мені Дракончик у новому році принесе добрі зміни й гроші".
На рулет господиня бере один кілограм котлетного фаршу.
"Додаю змелену цибулину, 4-5 столових ложок манки, 3 яйця, а також сіль, перець і гострі приправи. Усе добре перемішую й викладаю на дно силіконової формочки. Беру прямокутну для кексів, - каже Катерина Денищук. – Потім у рядок кладу 3-4 варених яйця. Їх прикладаю другим шаром фаршу зі спеціями".
Рулет випікає в мікрохвильовці до 45 хвилин при температурі 180-200 градусів.
"На перший погляд, це – звичайний рулет. Однак, тільки його розріжете, то одразу збагнете, що приготували "Око дракона". Подивіться на скибки, які вони барвисті й апетитні, - хвалиться господиня. - Рулет був головною стравою новорічного застілля. Його змели за лічені хвилини. Від очей дракона не залишилося, навіть жодної маленької вії".
Коментарі
2