понеділок, 23 січня 2012 12:19

М'ясо буде смачнішим, коли запікати його не у фользі, а в тісті
5

Фото: фото: vkusnoe.info

"Цей рецепт я вигадала сама, після того як спробувала запікати в тісті шматок із спеціями почеревини. Вийшло дуже смачно. Потім я запекла шматок свинини. Вона виходить значно ніжніша, ніж аби її запікати у фользі" , -- розповідає киянка Ірина Шевчук.

Рецепт вона удосконалила. На ніч жінка замочує кілограмовий шмат м'яса у розсолі. До літра води за смаком додає сіль, різні види перцю, мед, часник, порубану свіжу петрушку та кріп.

"Якщо свіжих нема , можна додати сушені", - каже жінка.

Наступного дня вона перемелює на м'ясрубці по 200 г грецьких горіхів та чорносливу. Замариновану свинину кладе на стіл і робить у ній кілька глибоких надрізів.

"До кінця дорізати не треба, м'ясо має триматися купи. По поверхні шматка треба розмазати горіхово- чорносливну масу так, щоб вона потрапила і в розрізи", --пояснює Ірина.

Шматок разом з начинкою замотує у рулет, обв'язує шпагатом.

"Ідеально обгорнути його тістом, що продається в магазині, тоді його можна буде їсти разом із свининою. А можна зробити звичайне тісто з борошна та води, розкатати млинчиком і замотати м'ясний рулет. Змазую його яйцем. Ставлю рулет в тісті в духовку, підклавши під нього фольгу, на 220 градусів десь на півтори години. Тісто має зарум'янитися.

Якщо не плануєте їсти тісто, після готовності його слід зняти відразу. Бо по мірі вистигання воно всмоктуватиме в себе всі соки з м'яса. Втім мій чоловік дуже любить таке тісто, просякнуте спеціями і жирком. Коли воно висихає, хрумтить, як чіпси. Мені ж – не подобається. Зате рулет -божественний.

Наталія Павленко

Зараз ви читаєте новину «М'ясо буде смачнішим, коли запікати його не у фользі, а в тісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути