Зробити десерт оригінальним можна не тільки прикрашанням. Торт-зебра виходить незвичайний уже через сам спосіб приготування. Він має два кольори, які переплітаються один в одний. Крім апетитного зовнішнього вигляду десерт цікавий тим, що готуючи його можна обійтися без духовки.
Інгредієнти:
Основа:
200 г печива (типу Ювілейного)
100 г масла
Начинка:
400 г сиру
400 г сметани
150 г цукру
2 пакетики желатину (по 10 г)
200 г ягід (чорної смородини, чорниці)
Приготування:
Сир протерти через сито або дрібний друшляк.
Печиво подрібнити в крихту в комбайні або блендері.
Налити розтоплене масло, добре перемішати.
Підготувати роз'ємну форму для торта.
Покласти на дно форми лист пергаментного паперу, замкнути борти форми, зафіксувавши папір.
Викласти в форму крихти печива, щільно утрамбувати руками по дну.
Поставити форму в холодильник на час приготування начинки.
Желатин залити 150 мл води і залишити для набухання на 10 хвилин (або на час, вказаний на упаковці).
Потім поставити желатин на маленький вогонь, підігріти до 40-50 градусів.
Перемішати, желатин повинен повністю розчинитися. Охолодити.
Ягоди розморозити, подрібнити в комбайні або блендері.
Отриману масу протерти через дрібний друшляк. Якщо це чорна смородина - додати кілька ложок води, щоб масу легше протирати.
Сир, сметану, цукор покласти в ємність і збити до однорідності.
Має вийти однорідний крем без крупинок сиру і цукру.
Третю частину сирної маси відкласти в іншу миску, додати ягідне пюре і ще 2 ст. л. цукру. Збити.
Желатин розділити на дві рівні частини.
У ягідно-сирну масу, збиваючи, влити половину желатину, збити хвилину.
Так само додати другу половину желатину в білу сирну масу.
Дістати форму з холодильника. Налити рівно в центр форми 5 столових ложок білої маси.
Зверху знову точно в центр 5 столових ложок ягідної маси.
По черзі вилити обидві сирні суміші в форму.
Читайте також: Яблучні пончики смажать у пивному клярі
Вони будуть розпливатися і самі заповнять форму.
Зверху для краси провести зубочисткою від центру до країв.
Поставити торт в холодильник на ніч до повного застигання.
Щоб зняти бортик форми. Щоб краї торта не пошкодились рівномірно прогріти феном бортик зовні протягом хвилини, потім акуратно розстебнути форму.
Торт перетягнути на папері на велику тарілку або дошку, потім акуратно витягнути папір з-під торта.
Коментарі