




"Для приготування справжнього італійського різотто необхідно, в першу чергу, спеціальний рис, в якому міститься велика кількість крохмалю – від цього залежить смак страви", – розповідає Gazeta.ua киянка Юлія Руденко.
Вона спочатку дрібно нарізає часник та цибулю, підсмажує до легкої золотистої скоринки. Потім у цю ж пательню додає моркву, і смажить декілька хвилин.
"Обов'язково використовую італійську оливкову олію, яку купую в знайомих, що часто їздять в Європу, але її можна придбати в будь-якому магазині, на щастя, нині це не складає проблем", – каже дівчина.
Потім додає спеції, використовує червоний та чорний перець, суміш італійських трав і сіль.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ризотто заправляють пармезаном та маслом
За словами Юлії, для "морського" різотто необхідно ще й додати помідор, який попередньо слід очистити від скоринки шляхом ошпарення.
"Нарізаємо кубиками і додаємо в нашу основу, підливаючи склянку води. Найвідповідальніший момент – додаємо півсклянки червоного сухого вина. Декілька хвилин залишаємо наші овочі тушитись на маленькому вогні, а тим часом попередньо розморожені морепродукти промиваємо водою", – розповідає киянка.
Вона змішує морський коктейль із овочами і тушить близько 7 хвилин. У цей час миє і просушує рис.
"І останнім кроком є змішування рису з овочами, які залишаються на вогні близько 40 хвилин. Коли наша страва майже готова, додаємо цедру та сік половини лимону і чекаємо ще кілька хвилин до повної готовності", – каже дівчина.
Подавати на стіл "морське" різотто вона радить прикрашене зеленню, а смакувати страву з келихом червоного вина.
Коментарі
1