Для приготування пюре необхідно почистити картоплю, моркву та селеру.
"Як відомо, селера діє як сечогінний засіб, тому цю страву краще за все готувати на сніданок чи обід. Після "важкої" новорічної їжі, це буде найпоживнішим і найкориснішим гарніром, - розповідає 25-річна киянка Юлія Руденко. - Пропорція овочів повинна бути приблизно однаковою, але для пікантнішого смаку селери візьміть дещо більше".
Вона нарізає овочі на частини довільної форми та розміру. Потім варить усі інгредієнти до готовності з додаванням солі та, за бажанням, лаврового листку. Готові овочі охолоджує, і за допомогою блендеру подрібнює.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лосось із селерою запікають у бляшанці
Готове пюре слід викласти знову у каструлю. Додати 1 ст. ложку потертого імбирю, 2-3 ложки сметани та мускатного горіху.
"Смаку ще додасть і петрушка. Можна взяти заморожену, але якщо є свіжа – ще краще, адже тоді вітамінів збережеться більше і страва буде дійсно "вітамінним вибухом". Прикрасити теж можна на новорічно-різдвяну тематику, використовуючи яскраві овочі, наприклад моркву, буряк, чи навіть оливки або маслини - усе залежить від вашої фантазії і наявності необхідних продуктів", - каже дівчина.
Вона також зауважує, що можна додати свіжої сметани, але тоді пюре не буде таким легким.
Коментарі
6