Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2012 03:58

Продукти, які не варто вживати перед сном

Продукти, які не варто вживати перед сном
ФОТО: likar.info

Незалежно від того, зосереджені ви на максимальній втраті жиру чи наборі м'язової маси, певні продукти завжди повинні бути виключені з раціону перед сном, якщо звичайно ви не хочете набрати трохи жирку.

Найчастіша помилка це сувора дієта

Пам'ятайте, практикуючи різні строгі дієти ви піддаєте ваш організм великому ризику виснаження. Так може ви і схуднете і досягнете результатів, на які ви сподівалися, але що відбуватиметься у вашій ендокринній системі у цей момент?

Молоко

Хоча вважається відносно здоровим джерелом білка і кальцію, проблема в тому, що в склянці молока великий вміст лактози. Лактоза це вуглевод, а вуглевод на ніч це жир. До того ж деякі люди взагалі не перетравлюють лактозу або перетравлюють з труднощами.

Макаронні вироби

Наступним в нашому списку продуктів, яких треба уникати перед сном це макарони.

Шоколад

Шоколад є не тільки продуктом з великою кількістю цукру і жиру, він також містить кофеїн. Якщо ви чутливі до цього стимулятора, шоколад може позбавити вас дорогоцінного сну, а вам потрібно що б ваше тіло відновилося після тренувань.

В результаті, ваш прогрес буде куди скромніше і великого зростання м'язової маси ви не отримаєте. У спортсменів які погано висипаються підвищується рівень кортизолу в крові а він стимулює руйнування м'язової тканини атлета. І не забувайте що кофеїн збуджує нервову систему, а в нічний час це як мінімум не практично і не потрібно будь-якій людині. І не забувайте що якщо ви живете в Україні то шоколаду у нас не існує. В шоколад додається кокосова олія (величезна кількість жиру).

Великі об'єми м'яса

Часта помилка якщо я сьогодні перед сном з'їм кілограм білка, то завтра я прокинуся з біцепсом 45 см.

Логіка: Ви знаєте, що вашому тілу будуть необхідні амінокислоти і білки для ремонту та нарощування м'язової маси протягом наступних восьми годин сну.

Ви також знаєте, що білок має незначний вплив на рівень цукру в крові, що робить його гарним дієтичним вибором в нічний час.

Так це все правда, але все треба робити в міру. Звичайно вам потрібна певна кількість білка але вираховувати її потрібно виходячи з власної ваги.

Пам'ятайте, що зайвий білок не нарощує м'язи, а переробляється організмом, що сильно навантажує вашу травну систему і не сприяє здоровому сну.

Селера

Якщо ви на строгій дієті і виключили всі жири, то напевно овочі складають основу вашого раціону.

Селера діє як сечогінний засіб в організмі, тому його не рекомендується їсти на ніч якщо ви хочете повноцінно висипатися, то часті прокидання по нужді вам не підуть на користь.

Фруктовий сік

І нарешті, часта помилка це -  пити фруктовий сік на ніч: апельсиновий, грейпфрутовий, журавлинний сік. Фруктові соки містять багато цукру і провокують сплеск рівня інсуліну вночі.

Зараз ви читаєте новину «Продукти, які не варто вживати перед сном ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути