Ексклюзиви
понеділок, 14 грудня 2015 11:31

П'ять рецептів дерунів на свята та піст
3

Фото: Фото: nnm.me

Взимку в селах, коли роботи менше, традиційно готують деруни. Це ситна, смачна й водночас не дорога українська страва. Приготовлена з грибами чи шкварками подається як святкова. Смажені на олії без яєць їдять у піст. П'ять рецептів дерунів на будь-який випадок розповів столичний кухар Олександр Слободяник.

1. Пісні вегетаріанські деруни без яєць

Інгредієнти:

картопля - 1 кілограм

цибуля - 1 штука. середня

борошно - 3 столові ложки

спеції - сіль перець за смаком

олій - 1 склянка для смаження

Приготування:

Картоплю й цибулю потерти на мілку тертку. Змішати з борошном та спеціями. Смажити в гарячій олії на помірному вогні.

2. Деруни з сиром

Автор: Фото: nnm.me
 

Інгредієнти:

картопля - 1 кілограм

сир кисло-молочний- 200 грам

білки яєць - 3 штуки

спеції - сіль на смак

олій - 1 склянка для смаження.

Приготування:

Сир розтерти виделкою, щоб був однорідний. Картоплю стерти ан мілку тертку. Змішати з сиром, злегка збитими білками, сіллю. Посмажити.

3. Святкові деруни з підчеревиною та грибами

Автор: Фото: fromnorthcyprus.livejournal.com
 

Інгредієнти:

картопля - 1 кілограм

цибуля - 2 штуки, великі

яйця - 3 штуки

підчеревина - 200 грам

гриби 300 грам

сметана - пів склянки

борошно - 1 столова ложка

спеції - сіль. Перець чорний мелений за смаком

олія - 1,5 склянки

Приготування:

Картоплю й одну цибулину стерти на мілку тертку. Додати яйця, спеції та борошно. Вимішати й посмажити на олії. Другу цибулину Нарізати півкільцями. Підчеревину накраяти великими шматками. Обсмажити на олії. Додати цибулю й покраяні навпіл печериці. Підсмажити 2-3 хвилини й вилляти сметану. Перемішати й вимкнути вогонь. Деруни скласти в горщик перекладаючи сметаним соусом з грибами та підчеревиною. Стоплений жир також вилляти у страву та тушкувати в духовці 5 хвилин.

4. Деруни з м'ясним фаршем

Автор: Фото: poradu.pp.ua
 

Інгредієнти:

картопля - 1 кілограм

борошно - 1 столова ложка

яйце -1 штука

м'ясний фарш - 250 грам

цибуля - 1 штука, велика

спеції - сіль, чорний мелений перець за смаком

олій - 1 склянка для смаження

Приготування:

Картоплю потерти на мілку тертку. М'ясо для фаршу та цибулю пропустити через м'ясорубку. Змішати з картоплею й додати яйце, борошно, спеції. Смажити на олії.

5. Деруни з твердим сиром

Інгредієнти:

картопля - 1 кілограм

борошно - 1 столова ложка

яйце - 1 штука

твердий сир - 100 грам

спеції- сіль, чорний мелений перець - за смаком

олій - 1 склянка, для смаження

Приготування:

Картоплю обібрати й стерти на мілку тертку. Сир потерти на крупну. До картоплі додати тертий сир, яйце, спеції, борошно. Все добре вимішати та смажити на олії.

Зараз ви читаєте новину «П'ять рецептів дерунів на свята та піст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути