Святкові пряники можна подавати у формі будиночка. Його приготування стане чудовою розвагою для всієї родини.
Цей десерт готують кухарі королівських кухонь і вони поділилися рецептом ідеального пряникового будиночка. Його виклали на сторінці в Інстаграм.
Інгредієнти:
1 кг борошно
14 г сода харчова
28 г мелений імбир
14 г мелена кориця
355 г вершкове масло
500 г цукор
3 яйця
175 г сироп
Королівська глазур:
1,5 к г цукрової пудри
200 г яєчного білка
50 г лимонного соку
Приготування:
Змішати борошно і спеції. Додати масло, нарізане кубиками, і перемішувати до утворення крихти.
Додати цукор і швидко перемішати. Потім додати яйця та сироп і змішати до утворення тіста. Розділити на дві половинки, вимісити і розрівняти.
Вкутати й охолодити кілька годин. Потім розкачати до 5 мм — для частин будиночка, і до 3 мм — для невеликих декоративних деталей. Вирізати форми пряникових будиночків.
Викласти на листи і знову охолодити перед випіканням. Під час роботи з вікнами роздушити льодяники і покласти у вирізані місця.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркові новинки: Руслан Сенічкін готує новорічне печиво в печиві
Для глазурі цукрову пудру змішати з яєчним білком і лимонним соком. Збити міксером на низькій швидкості 2 хв. Потім відшкребти з боків і збити ще раз, поки глазур не затвердне. Потім скласти усі частини і зліпити глазур'ю.
Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує до святкового столу оригінальний рецепт приготування риби. Яка легко та швидко готуються.
Це філе минтая із ніжним голландським соусом неодмінно сподобаються усім гостям.
Коментарі