середа, 03 березня 2021 12:05

Проста ідея принесла мільярди: історія успіху відомих солодощів

Проста ідея принесла мільярди: історія успіху відомих солодощів
Шоколадні цукерки M & M's стали популярними під час світової війни. Фото: sostav.ru

3 березня 1941 року компанія Mars почала випускати шоколадні цукерки M&M's. На кожному різнобарвному драже надрукована літера "M". Завдяки різнобарвній упаковці, вони не бруднили руки споживачів.

Їх назва розшифровується як "Марс і Мьюррі" - за прізвищами двох засновників компанії.

Є різні смаки і наповнювачі цукерок M&M's. Коричневих драже більше, ніж інших. Вони продаються більш як у 100 країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десерт створили випадково

Син засновника компанії Форрест Марс винайшов драже M&M`s. Бізнесмен запатентував власний рецепт: шоколадні цукерки, покриті шаром різнобарвної цукрової глазурі, які не тануть на сонці, не бруднять руки й одяг. Марс запозичив цю ідею в іспанців, які під час громадянської війни їли шоколадні кульки, покриті глазур'ю.

Друга світова війна принесла цукеркам популярність, в основному завдяки упаковці у вигляді циліндра, яку американські солдати носили із собою. Із закінченням війни цей формат зник, на зміну йому прийшли пакетики прямокутної форми, які бренд використовує і донині.

У 1960-х із запізненням створили слоган "Тане в роті, а не в руках", а на цукерках вперше з'явилася чорна буква "M". Продажі продукту в США почали зростати шаленими темпами, і в 1980 роках бренд, який став для корпорації Mars основним, було вирішено вивести на інші ринки.

1995 року продажі почали падати і керівництво звернулося в агентство BBDO New York з проханням "оживити" бренд. Ті придумали "комедійний ансамбль", який складався з ожилих цукерок кількох кольорів: жовтого, червоного, синього, зеленого, коричневого і помаранчевого.

Червоний - персонаж саркастичний і обережний, який періодично бурчить на кращого друга. Жовтий за своїм характером добрий і простий, але не позбавлений цікавості. До них приєднався "прохолодний" скептик Синій і Помаранчева сувора місіс Браун. Їх красива Зелена подружка дебютувала на екранах трохи пізніше, 1997 року, яка мала імідж спокусниці.

Із цими драже виходить цікава випічка. Вівсяне печиво подобається багатьом ще з дитинства, коли їли з холодним молоком. Щоб урізноманітнити смак звичної випічки, треба додати шоколадні драже. Вони зроблять печиво яскравим та з шоколадним присмаком.

Зараз ви читаєте новину «Проста ідея принесла мільярди: історія успіху відомих солодощів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути