У сезон помідорів можна приготувати відмінну закуску. Вона має пікантний смак завдяки гострому перцю, часнику і зелені. Іноді в неї додають терту моркву.
Обов'язковою умовою є маринування не менше 8 годин, щоб помідори ввібрали в себе весь букет аромату і смаку заправки.
Інгредієнти:
2 кг помідорів
4 болгарських перці
2 головки часнику
2 червоних гострих перці
1 пучок зелені
Для заправки:
100 г оцту
100 мл олії
100 г цукру
2 ст. л. солі
2 ст. л. готової гірчиці
Приготування:
Для заправки перець, часник, гострий перець перекрутити на м'ясорубці.
Додати сіль, цукор, гірчицю, оцет і рослинну олію, дрібно нарізану зелень. Перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим правильно закушувати: назвали правила подачі вина
Помідори розрізати навпіл і змішати із заправкою.
Щільно закрити посуд кришкою, струснути, перевернути кришкою вниз і прибрати в холодильник.
На наступний день перевернути кришкою вгору, тримати в холодильнику.
Влітку з помідорів можна зробити універсальний домашній соус. Він замінить магазинні заправки, які використовують для приготування піци, пасти, гарнірів, м'ясних страв.
Соус виходить густим, оскільки буде довго чекати на плиті, а також неймовірно ароматним.
Коментарі