Вареники з картоплею, капустою чи грибами – досить важка страва, щоб їсти її на вечерю. Начинку замінюють шпинатом та сиром.
Дієтичну версію вареників польські кулінари рекомендують варити до святкової вечері, яку мають 24 грудня, перед Різдвом.
Рецепт публікують на сторінці poradnikogrodniczy.pl.
На святкову вечерю рекомендують один з вареників заліпити з сюрпризом – монетою. Кому вона дістанеться, матимуть щастя впродовж року – твердять польські традиції.
Інгредієнти:
Борошно до тіста: 3 склянки
Вода – пів склянки
Яйце – 1 шт
Шпинат – 250 г
Сир "фета" – 250 г
Мускатний горіх – за смаком
Часник – 1 зубець
Перець, сіль – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У піст коропа заправляють білим вином
Приготування:
Смажимо на сковорідці шпинат з часником, сіллю, перцем та мускатним горіхом. Додаємо сир "фета" невеликої жирності, добре вимішуємо. Місимо тісто, ліпимо вареники. Варимо та мастимо вершковим маслом.
Коментарі