У піст можна себе порадувати смачним десертом. Наприклад, пирогом з соковитими трояндами. Квіти роблять з яблук.
Готувати такий пиріг зовсім нескладно, із бездріжджового тіста. Зверху скрутити яблучні троянди, які після запікання покриваються золотистою скоринкою.
Інгредієнти:
200 г борошна
100 г цукру
10 г ванільного цукру
120 мл олії
100 мл води
1 кг яблук
120 г цукру
1 ч. л. меленої кориці.
Приготування:
Просіяне борошно змішати із цукром і сіллю. Влити олію, воду і перемішати.
Замісити тісто, щоб було не крихким, не рідким і пластичним. При необхідності додати трохи борошна.
Тісто загорнути в харчову плівку і відправити у холодильник на 50 хв. Завдяки охолодженню воно стає більш еластичним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смачні котлети без м'яса: 3 рецепти до посту
Для начинки яблука розрізати на тонкі часточки і очистити від насіння.
Охолоджене тісто розкачати і рівномірно розподілити по змащеній олією формі для випікання. Сформувати невеликі бортики. Зверху на тісто викласти яблучні дольки у формі пелюсток квітки, трохи вдавлюючи в тісто.
Поставити пиріг у розігріту до 180°С духовку на 20 хв.
Змішати цукор із корицею. Дістати пиріг із духовки, посипати зверху цією сумішшю і знову відправити у духовку до карамельної скоринки.
Пісна випічка солодка яблучна троянда смачна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Сирні паски останні роки стали модним трендом Великодня. Їх легше готувати і вони не черствіють. На смак, як чізкейки.
Сирну паску традиційно роблять у вигляді чотиригранної піраміди – уособлення Голгофи. Тому неодмінно купити пасочницю – розбірна дерев'яна форма з чотирьох дощечок. На внутрішній стороні дощок вирізають літери "ХВ", зображення хреста, списи, палиці, пророслі зерна, паростки і квіти – символів страждання і воскресіння Христа.
Коментарі