субота, 27 березня 2021 02:28

Переможниця "Майстер Шеф" поділилася рецептом грибного пирога з лисичками

Переможниця "Майстер Шеф" поділилася рецептом грибного пирога з лисичками
Час запікання 15-20 хв. Фото: надане Світланою Шептухою

Грибний пиріг - проста та ситна страва, яка по кишені кожному. Готують на дріжджовому чи листковому тісті. Гриби використовують будь-які за смаком. За бажанням додають сир, картоплю чи зелень. Своїм рецептом смачного пирога з лисичками Gazeta.ua поділилася переможниця кулінарного шоу "Майстер Шеф" Світлана Шептуха.

Інгредієнти:

молоко - 300 г

дріжджі - 11 г

цукор - 3 ч. л.

борошно - 500 г

олія - 50 г

цибуля - 2 шт.

гриби лисички - 400 г

тим'ян - за смаком

соєвий соус - 2 ст. л.

картопля - 5 шт.

часник - 1 зубець

вершки 15% - 100 мл

Приготування:

Якщо гриби тривалий час пролежали в морозильній камері - гірчитимуть на смак. Щоб запобігти цьому перед заморозкою їх варто бланшувати - занурити в окріп на кілька секунд, а потім облити крижаною водою. Тоді гриби не встигнуть набратися рідини, як при звичайному відварюванні й не матимуть жодного специфічного смаку.

Для цього пирога підійдуть будь-які гриби, не лише лисички. В молоці кімнатної температури розмішати сухі дріжджі та цукор. Через 15 хвилин, коли суміш почне бродити, влити її в просіяне борошно. Замішати тісто. Майже в кінці додати олію - змастити нею руки та продовжити вимішувати. Накрити рушником, дати підійти в темному і теплому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйця по-шотландськи: секрети приготування від переможниці "Майстер Шеф"

Очищену картоплю нарізати на крупні шматки. Відварити у підсоленій воді та збити в пюре. Цибулю нарізати та обсмажити на маслі до золотистого кольору. Крупно нарізати гриби та змішати із цибулею. Обсмажити на малому вогні. Додати подрібнений тим'ян, можна взяти будь-які спеції, подрібнений часник, соєвий соус та вершки. Всипати сіль за смаком та змішати. 2/3 тіста розкачати та викласти на низ форми.

Поєднати грибний соус із пюре та викласти начинку на основу. З тіста, яке залишилося сформувати кришку та накрити нею пиріг. Проколоти виделкою, щоб не луснув при випіканні. Готувати в духовці при 180 градусах до тих пір, поки пиріг не набуде золотистого кольору - 15-20 хвилин. Випічку подати охолодженою. Тоді вона стане більш м'якою та ароматною.

Італійський художник Валеріано Фатіка перетворює овочі та фрукти у витвір мистецтва. В його талановитих руках кавуни, гарбузи, картопля, морква, авокадо, сир, трюфелі та навіть крихітні кавові зерна перевтілюються на Ктулху, Джокера, Халка та інших героїв фентезі.

Зараз ви читаєте новину «Переможниця "Майстер Шеф" поділилася рецептом грибного пирога з лисичками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути