Серед головних страв різдвяного столу на Святвечір є пісні пампухи. Вони можуть бути з різними начинками або без них.
Фудблогерка Валентина Саєнко ділиться рецептом пісних, пухких пампухів з вишневим джемом.
"Даю рецепт різдвяних пісних пампухів. Бабуся нам завжди такі готувала до свята", - каже Валентина Саєнко
Пампухи з вишневим джемом
Інгредієнти
Борошно - 500 г
Тепла вода - 270 г
Цукор - 80 г
Олія - 40 г
Дріжджі живі - 21 г
Міцний алкоголь - 1 ст. л.
Ваніль, цедра - за бажанням
Пудра та кориця
Багато олії
Для начинки - вишневий джем або інший, але густий
Як приготувати
Для початку зробимо опару. До дріжджів додамо весь цукор, частину борошна та теплу воду. Розмішаємо і зачекаємо пів години. Коли зʼявляться пухирці, то додамо решту борошна, олію та алкоголь. Завдяки алкоголю тісто буде більш пухке і буде набирати менше жиру.
Вимішаємо тісто. Може бути трішки липке, тоді додайте до 30 г борошна. Бабуся казала, що тісто має бути мʼяке як мочка вуха. Залишаємо на вистоювання в теплі на годину.
Далі викладаємо на стіл з борошном. Борошна багато не кладіть, бо якщо борошна буде багато вже на готовому виробі, то буде горіти. Обминаємо, розкачуємо товщиною приблизно 5-8 мм. Викладаємо начинку і заліплюємо. Начинки багато не кладіть, буквально 1 чайну ложку, бо так швидше порветься. Я ще трішки підкручую пампуху рукою, як на відео. Далі кладемо на пергамент і даємо полежати ще 20 хвилин. Це обовʼязковий етап, бо пампухи можуть порватись.
Викладаємо пончики в гарячу олію. Викладаємо з пергаментом, як показано на відео. Через хвилину його прибираємо і смажимо. Не розігрівайте сильно олію, бо не будуть встигати просмажуватись в середині.
Перегортати пампухи треба один раз, так вони будуть пишніші.
Викладаємо спочатку на серветку, а потім обтрушуємо пудрою. Можна додати кориці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кутя з секретним інгредієнтом: що зробить головну страву різдвяного столу особливо ароматною
Порада
Начинка на пампухи має бути дуже густа. Інакше при смаженні пампухи розірве.
Переглянути цей допис в Instagram
У дні святкування Різдва Христового дім наповнюється ароматами страв, а стіл стає місцем зустрічі всієї родини.
Окрім обрядової куті, на святковій вечері є ще кілька страв, які створюють настрій достатку, тепла й роблять Різдво по-справжньому незабутнім для гостей.
Gazeta.ua ділиться трьома рецептами гарячих м'ясних страв, від яких гості будуть в захваті.




















Коментарі