В Іспанії налічується близько 300 різновидів смачної страви з рису та морепродуктів. У кожній провінції свої традиції приготування паельї, у кожної господині - свої секрети. Назва страви походить від великої сковороди з високими бортами (paella).
"Паелью іспанці люблять готувати так само, як українці борщ, — каже Олена Криничко. — Страва ситна і з багатим смаком. Вона ідеально підходить для романтичної вечері".

Промити двічі рис в проточній воді. Коктейль з морепродуктів покласти в миску і поставити у холодильник. Там розморожуватиметься, щоб не зникли вітаміни. Коли розтануть, злити рідину.
"Морепродуктів має бути удвічі більше, ніж рису, тоді буде смачно. Для паельї можна брати лише креветки. Зварити їх у підсоленій воді. Для аромату додати порізаний кріп. Рідину потім вилити у сковороду до рису".
Поставити на вогонь широку сковороду і налити олії. Зменшти вогонь до середнього й обсмажити морепродукти 3 хвилини.
Вийняти їх на тарілку й відставити убік. Почистити часник та цибулю.
Порізати на дрібні кубики й смажити на сковороді до золотистого кольору.
Покласти промитий рис та томатну пасту. Щоб смак був насиченіший, додати вершкове масло. Тушкувати все 10 хвилин.
Помити та порізати соломкою болгарський перець. Покласти в сковороду його та зелений морожений горошок.
Налити сухого вина. Помішати рис, не накриваючи кришкою, поки алкоголь не випарується.
Додати до страви куркуму та сіль. Накрити кришкою і залишити на малому вогні ще на 20 хвилин.
"Готувати паелью неважко. Просто класти підготовлені продукти. А вони та біле вино зроблять свою справу. Завдяки їй можна відчути себе іспанцями, скуштувавши їхню коронну страву" - розповідає Олена.
Коли вода вбереться і рис готовий, покласти зверху морепродукти.
Закрити кришкою і залишити на маленькому вогні 3 хвилини.
Вимкнути вогонь і дати настоятися 10 хвилин перед подачею на стіл.
Помити петрушку і дрібно порізати. Посипати нею готову страву зверху.
Коментарі