Ексклюзиви
субота, 20 лютого 2016 17:20

Паелья з морепродуктами - ідеальна страва для романтичної вечері

В Іспанії налічується близько 300 різновидів смачної страви з рису та морепродуктів. У кожній провінції свої традиції приготування паельї, у кожної господині - свої секрети. Назва страви походить від великої сковороди з високими бортами (paella).

"Паелью іспанці люблять готувати так само, як українці борщ, — каже Олена Криничко. — Страва ситна і з багатим смаком. Вона ідеально підходить для романтичної вечері".

 
Інгредієнти:
400 г круглого рису
600 г коктейлю з морепродуктів
3 ст. л. - олія
2 шт. - цибуля
2 зубчики - часнику
1 ст. л. - томатної пасти
1 ст. л. - вершкового масла
2 шт - болгарський перець
100 г. - мороженого горошку
1 склянка - білого вина
по 1 ч. л. куркуми й солі
1 маленький пучок петрушки
Приготування:

Промити двічі рис в проточній воді. Коктейль з морепродуктів покласти в миску і поставити у холодильник. Там розморожуватиметься, щоб не зникли вітаміни. Коли розтануть, злити рідину.

"Морепродуктів має бути удвічі більше, ніж рису, тоді буде смачно. Для паельї можна брати лише креветки. Зварити їх у підсоленій воді. Для аромату додати порізаний кріп. Рідину потім вилити у сковороду до рису".

Поставити на вогонь широку сковороду і налити олії. Зменшти вогонь до середнього й обсмажити морепродукти 3 хвилини.

Вийняти їх на тарілку й відставити убік. Почистити часник та цибулю.

Порізати на дрібні кубики й смажити на сковороді до золотистого кольору.

Покласти промитий рис та томатну пасту. Щоб смак був насиченіший, додати вершкове масло. Тушкувати все 10 хвилин.

Помити та порізати соломкою болгарський перець. Покласти в сковороду його та зелений морожений горошок.

Налити сухого вина. Помішати рис, не накриваючи кришкою, поки алкоголь не випарується.

Додати до страви куркуму та сіль. Накрити кришкою і залишити на малому вогні ще на 20 хвилин.

"Готувати паелью неважко. Просто класти підготовлені продукти. А вони та біле вино зроблять свою справу. Завдяки їй можна відчути себе іспанцями, скуштувавши їхню коронну страву" - розповідає Олена.

Коли вода вбереться і рис готовий, покласти зверху морепродукти.

Закрити кришкою і залишити на маленькому вогні 3 хвилини.

Вимкнути вогонь і дати настоятися 10 хвилин перед подачею на стіл.

Помити петрушку і дрібно порізати. Посипати нею готову страву зверху.

Зараз ви читаєте новину «Паелья з морепродуктами - ідеальна страва для романтичної вечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути