Овочі на грилі є смачним і апетитним доповненням до пікніка. На свіжому повітрі вони найкраще смакують. Ніяка закуска перед шашликами не зрівняється з ароматними запеченими овочами. Важливо правильно підібрати маринад, який би повністю розкрив смак страви.
"У лісі, крім шашликів, завжди готую овочі-гриль. Придумав навіть власний маринад", — каже 31-річний киянин Ігор Слінчук.
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/696/696853_1_w_590.jpg?v=0)
Зварити картоплю зі шкіркою. Почистити цибулину і печериці.
Помити помідори та болгарські перці.
"Краще взяти жовтий перець. На тарілці яскраво виглядатиме. Якщо знайдете молодий кабачок — ще краще. Він ніжний і соковитий" - каже пан Ігор.
Щоб овочі на грилі рівномірно просмажилися, порізати їх завтовшки 1 см. Кабачок, цибулю і помідори — кружальцями.
З перцю вирізати хвостик і насіння. Порізати його уздовж на шість частин.
Всі овочі посолити і скласти в глибоку миску.
Зварену картоплю розрізати на чотири частини і класти до решти.
Змішати олію, лимонний сік та соєвий соус.
Полити овочі маринадом і залишити на 20 хвилин.
Читайте також: У курячий салат додають свіжі овочі та сухарики
Потім перекласти на решітку і пекти над вугіллям приблизно 10 хвилин.
Готові овочі викласти на велику плоску тарілку. Посипати дрібно нарізаною петрушкою.
Коментарі