
Індичка - дієтичне та корисне м'ясо, яке особливо цінують любителі здорового харчування. Популярне й серед кухарів, використовують для приготування не одного десятку страв. М'ясо запікають, тушкують, фарширують, смажать тощо. Варіантів безліч, найсмачніші рецепти зібрані нижче.
Буженина
грудка індички - 1 кг
олія - 70 г
сіль, копчена паприка, сухий часник, порошок чилі - 1 ч. л.
Приготування:
Змішати спеції з олією і добре натерти ними м'ясо. Прибрати в контейнер з кришкою на ніч в холодильник. Духовку увімкнути на 230°С на 1 год. М'ясу надати форму рулету і скріпити ниткою - шпагатом. Покласти у форму для запікання, нічим не прикривати. Готувати 15 хв. за 230°С. Вимкнути, дверцята духовки та не відкривати близько 8 год. За цей час м'ясо повністю приготується та охолоне.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили рецепти, які змінюють ставлення до скумбрії
Запечена гомілка індички в духовці
Інгредієнти:
гомілка індички - 3 шт.
часник - 3 зубці
вершки - 9 с. л.
сіль, перець - до смаку
розмарин - кілька гілочок
Приготування:
Очищені гомілки нашпигувати часником. Натерти сіллю і перцем. Скласти у форму для запікання. Змастити вершками ту частину гомілок, яка спрямована вгору. Відправити в духовку, розігріту до 220°С і почекайте, доки м'ясо підрум'яняться. Перевернути на інший бік. Змастити вершками, підрум'янити. Викласти в форму розмарин, закрити кришкою, зменшити вогонь до 180°С і готувати ще близько години. Готову страву вийняти з духовки та дати їй відпочити 15 хв. Подати з улюбленим соусом.
Рулетики з індички з базиліком і сиром
Інгредієнти:
філе індички - 500 г
кілька гілочок зеленого базиліку
твердий сир - 150 г
волоські горіхи - 50 г
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Філе індички помити, обсушити, нарізати скибочками завтовшки 1,5 см. Застелити дошку харчовою плівкою і відбити шматочки філе з двох боків. Посипати сіллю і меленим чорним перцем. Листя базиліку помити та обсушити, твердий сир нарізати кубиками, горіхи підсмажити на сухій сковороді або в духовці. Подрібнити горіхи, базилік і сир у блендері. Викласти по 1-2 ч. л. сирно-базилікової маси на кожну відбивну і згорнути м'ясо щільними рулетиками. Розкласти в рукав для запікання та перекласти на деко. Готувати при 200°С 30-40 хв.
Сезон молодої картоплі в розпалі. Тому, прийшов час діставати з кулінарних книг найкращі рецепти. Одним з найпопулярніших вважають відварну картоплю з кропом і часником. Попри те, що картопля не менше смачна та апетитна в запеченому вигляді.
Коментарі