понеділок, 24 травня 2021 13:21

Від буженини до рулетів: що приготувати з індички

Від буженини до рулетів: що приготувати з індички
Буженину запікають при 230 градусах. Фото: instagram.com/svetlana_foodphoto

Індичка - дієтичне та корисне м'ясо, яке особливо цінують любителі здорового харчування. Популярне й серед кухарів, використовують для приготування не одного десятку страв. М'ясо запікають, тушкують, фарширують, смажать тощо. Варіантів безліч, найсмачніші рецепти зібрані нижче.

Буженина

грудка індички - 1 кг

олія - 70 г

сіль, копчена паприка, сухий часник, порошок чилі - 1 ч. л.

Приготування:

Змішати спеції з олією і добре натерти ними м'ясо. Прибрати в контейнер з кришкою на ніч в холодильник. Духовку увімкнути на 230°С на 1 год. М'ясу надати форму рулету і скріпити ниткою - шпагатом. Покласти у форму для запікання, нічим не прикривати. Готувати 15 хв. за 230°С. Вимкнути, дверцята духовки та не відкривати близько 8 год. За цей час м'ясо повністю приготується та охолоне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили рецепти, які змінюють ставлення до скумбрії

Запечена гомілка індички в духовці

Інгредієнти:

гомілка індички - 3 шт.

часник - 3 зубці

вершки - 9 с. л.

сіль, перець - до смаку

розмарин - кілька гілочок

Приготування:

Очищені гомілки нашпигувати часником. Натерти сіллю і перцем. Скласти у форму для запікання. Змастити вершками ту частину гомілок, яка спрямована вгору. Відправити в духовку, розігріту до 220°С і почекайте, доки м'ясо підрум'яняться. Перевернути на інший бік. Змастити вершками, підрум'янити. Викласти в форму розмарин, закрити кришкою, зменшити вогонь до 180°С і готувати ще близько години. Готову страву вийняти з духовки та дати їй відпочити 15 хв. Подати з улюбленим соусом.

Рулетики з індички з базиліком і сиром

Інгредієнти:

філе індички - 500 г

кілька гілочок зеленого базиліку

твердий сир - 150 г

волоські горіхи - 50 г

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Філе індички помити, обсушити, нарізати скибочками завтовшки 1,5 см. Застелити дошку харчовою плівкою і відбити шматочки філе з двох боків. Посипати сіллю і меленим чорним перцем. Листя базиліку помити та обсушити, твердий сир нарізати кубиками, горіхи підсмажити на сухій сковороді або в духовці. Подрібнити горіхи, базилік і сир у блендері. Викласти по 1-2 ч. л. сирно-базилікової маси на кожну відбивну і згорнути м'ясо щільними рулетиками. Розкласти в рукав для запікання та перекласти на деко. Готувати при 200°С 30-40 хв.

Сезон молодої картоплі в розпалі. Тому, прийшов час діставати з кулінарних книг найкращі рецепти. Одним з найпопулярніших вважають відварну картоплю з кропом і часником. Попри те, що картопля не менше смачна та апетитна в запеченому вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Від буженини до рулетів: що приготувати з індички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути