Для багатьох українців звичним сніданком є страви з яєць. Переважно це омлет чи яєшня.
Омлет простий у приготуванні та улюблений усіма. Радимо приготувати омлет із цвітною капустою по-міланськи.
Всього за 20 хв. отримаєте поживний сніданок і не зголоднієте до обіду.
Підрум'янені суцвіття цвітної капусти у збитій яєчній суміші додадуть омлету м'якості та ніжності. Завдяки порції пармезану ви отримаєте яскравіший смак і приємну тягучість.
Омлет із цвітною капустою по-міланськи
Інгредієнти
Яйця курячі - 4 шт
Капуста цвітна - 160 г
2-3 столові ложки молока чи 1 столова ложка нежирних вершків.
Масло вершкове 73% - 30 г
Оливкова олія - 1 ч. л.
Пармезан - 50 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений
за смаком.
Як приготувати
Цвітну капусту розберіть на суцвіття, покладіть їх у киплячу підсолену воду і проваріть 3-4 хвилини. Потім дістаньте шумівкою з окропу і покладіть на тарілку.
Нагрійте на сковороді вершкове масло і оливкову олію, покладіть шматочки капусти, поперчіть і смажте, помішуючи, до легкої скоринки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зметуть" за хвилини: простий рецепт омлету в лаваші для швидкого сніданку
Яйця збийте, додайте тертий пармезан, сіль, перець і залийте цією сумішшю капусту на сковороді.
Смажте на середньому вогні, не перевертаючи, до готовності, близько 8-10 хвилин.
На сніданок українці часто готують яйця. Смажать, варять чи запікають. Хто любить яйце-пашот, то знає, як важко приготувати його ідеально.
Щоб таке яйце мало естетичний вигляд, приготуйте його у силіконових формах для кексів. Завдяки цьому простому трюку яйця чудово виходять та мають неперевершено вигляд.
Коментарі