Новорічне застілля не проходить без салату "Олів'є". Щоб не змінювати оригінального рецепту, до нього можна додати деякі нові інгредієнти. Наприклад, квасолю, мариновані гриби, курячу грудинку чи гострий перець. В результаті виходить або вегетаріанський салат, або гострий з пікантною ноткою.
У рецептах з підбірки представлено кількість інгредієнтів в розрахунку на 6 персон.
Вегетаріанське олів'є

Інгредієнти:
Червона квасоля - 250 грам
Морква - 1 штука
Картопля - 3 штуки
Горошок консервований - 300 грам
Цибуля - 1 штука
Сметана - 250 грам
Часник - 1-2 зубчики
Цукор - 0,5 ст. л.
Гірчиця - 0,5 ч. л.
Олія - 2 ст. л.
Куркума, сіль, чорний мелений перець за смаком
Приготування:
Картоплю і моркву помити, відварити в мундирі до готовності. Потім очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.
Очистити і подрібнити цибулю. З банки зеленого горошку і червоної квасолі злити рідину. З'єднати підготовлені інгредієнти у великій салатниці і заправити вегетаріанським соусом.
Для соусу: змішати сметану, оліюо, гірчицю, цукор і пропущений через прес часник. Додати в цю суміш дрібку куркуми, сіль і чорний мелений перець за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 незвичайні способи подачі салату "Шуба"
Олів'є по-французьки

Інгредієнти:
Картопля - 7 штук
Морква - 5 штук
Яйця - 9 штук
Горошок консервований - 300 грам
Огірки солені огірки - 6 штук
Огірки свіжі - 1 штука
Натуральний йогурт - 150 грамів
Сіль і перець за смаком
Куряча грудка - 500 грам
Приготування:
Картоплю і моркву відварити і нарізати дрібними кубиками. Солені та свіжий огірки і варене куряче філе також нарізати дрібними кубиками.
Яйця відварити, охолодити в холодній воді. Потім очистити і нарізати невеликими кубиками.
З'єднати всі інгредієнти у великій мисці. Додати натуральний йогурт, а також сушений коріандр, сіль і перець за смаком.
Олів'є по-мексиканськи

Інгредієнти:
Горошок консервований - 300 грам
Цибуля - 1 штука
Морква варена - 3 штуки
Яйця варені - 9 штук
Часник - 3 зубчики
Сир фета -150 грам
Йогурт - 200 грам
Перець чилі, петрушка, кріп і сіль - за смаком
Печериці мариновані - 400 грам
Авокадо - 1 штука
Приготування:
Відварити моркву і яйця. Потім очистити і нарізати їх на дрібні кубики. Розрізати авокадо на дві половинки і витягнути з нього кісточку.
Покришити авокадо на дрібні кубики. Мариновані печериці можна додавати цілими.
Для соусу: порізати перець чилі, покришити петрушку і кріп. Пропустити через прес часник, залити все це йогуртом і в кінці додатий сир фета.
Змішати ці інгредієнти і заправити салат.
Коментарі