Котлети з кролика - це ніжна на смак та універсальна в приготуванні страва. Приготувавши інший соус, можна змінити кардинально весь смак.
"З кролячого м'яса роблю котлети з овочами, - каже Тетяна Хоменко з Житомирщини. - Вони виходять дуже смачні. А овочі, які тушкуються разом з ними, є гарніром та підсилювачем смаку".
Інгредієнти:
м'ясо кролика - 500 г
пшеничний хліб - 100 г
молоко - 100 мл
цибуля - 2 шт
олія - 100 мл
вершкове масло - 100 г
яйце - 1 шт
солодкий перець - 2 шт
помідор - 3 шт
мелені сухарі - 50 г
бульйон - 1 склянка
борошно - для паніровки
часник - 2 зубчики
зелень - 1/2 пучка
сіль, чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Зняти м'ясо з кісток і промити. Обсушити та нарізати такими шматками, щоб було зручно класти у м'ясорубку.
Далі слід розмочити у воді білий хліб. Потім почистити цибулину і дрібно її порізати.
Перекрутити двічі філе у м'ясорубці або блендері, потроху додаючи хліб і цибулину.
Усю цю масу перекласти у велику миску.
У мікрохвильовій печі розтопити вершкове масло і додати до фаршу. Перемішати.
В окремій мисці збити яйце з сіллю та меленим перцем. Додати його до решти продуктів.
Готовий фарш треба відбити і поставити на 15 хвилин в холодильник.
З м'яса сформувати невеликі кульки. Запанірувати в борошні й обсмажити на розігрітій скороводі з двох сторін до золотистої скоринки.
Другу цибулину нарізати кубиками, а перець - соломкою. Помідори обдати кипятком, зняти шкіру та нарізати крупними шматками.
Перець з цибулею обсмажити на олії. Коли вони зарумяняться, додати помідори. Тушкувати 5 хвилин.
Половину цих овочів покласти в сотейник, на них - смажені котлети, поверх - овочі, що залишилися. Полити бульйоном та посипати нарізаною зеленню.
Накрити кришкою та тушкувати 20 хвилин. Страву краще подавати гарячою.
Читайте також: Фрикадельки з індички роблять у формі інопланетного їжачка
Почистити та дрібно порізати часник.
На тарілку потрібно викладати спершу котлети, а поверх них овочеву суміш. Зверху посипати часником
Коментарі