



Приготувати смачний торт є справжнім мистецтвом. Він має бути таким, щоб вистачило одного погляду на нього і захотілося відразу відрізати шматок. Звичайно, торт з шоколадним чи вершковим кремом виходить смачним. Але готувати його нудно. Краще поєднати шоколадний десерт з ягодами. Ця яскрава прикраса зробить його неймовірно гарним, а смак цікавішим.
Для тіста:
200 г вершкового масла
150 г цукру
140 г борошна
4 яйця
60 г какао
1,5 ч л розпушувача
Для крему:
250 г маскарпоне
100 мл вершків 33%,
100 г молочного шоколаду
шоколадні трубочки
малина та ожина для прикрашання
Приготування:
Духовку розігріти до 180 град. Форму діаметром 16-18 см помастити маслом, дно і боки вистелити пекарської папером.
В окрему миску просіяти всі сухі інгредієнти. Збити масло з цукром до пишності. Додати 2 яйця, збити.
Потім половину борошняної суміші, ще 2 яйця і решту сухих інгредієнтів.
Викласти тісто у форму. Добре розрівняти лопаткою.
Випікати близько 30-40 хвилин. Готовність визначити дерев'яної шпажкою. Вона повинна бути сухою і чистою.
Перекласти корж на решітку і залишити до повного охолодження.
Для крему з'єднати маскарпоне з вершками і розтопленим, але холодним шоколадом.
Перемішати міксером на маленькій швидкості до однорідності.
Читайте також: Неймовірний торт з кавуна прикрашають арахісом та фруктами
Корж розрізати дві частини. Помастити 1/2 частиною крему і поставити в холодильник на 15-20 хвилин.
Потім щедро помастити кремом. До боків приклеїти трубочки, а зверху викласти малину чи ожину.
Торт буде смачніший, якщо кілька годин постоїть у кімнатній температурі. Відразу після холодильника, коржі здаються трохи твердими, через велику кількість масла.
Коментарі