В СРСР пломбір готувався згідно ДЕСТів: виключно з незбираного молока та жирних вершків, свіжих яєць, загусником служив натуральний желатин або агар-агар, замінити вершкове масло рослинним спредом було немислимо, втім, як і додавати будь-які консерванти або відступати від класичної рецептури.
Але епоха легендарного радянського морозива закінчилася. Якщо ви сумуєте за смаком вашого дитинства чи молодості, пропонуємо вам приготувати морозиво зі смаком справжнього радянського пломбіру.

Інгредієнти:
- 2 ст. цукру
- 1 л молока
- 100 г вершкового масла
- 1 ч. л. крохмалю
- 5 яєчних жовтків
Приготування:
Підігрійте молоко і опустіть в нього вершкове масло. Доведіть до кипіння.
В іншій ємності змішайте цукор, крохмаль і жовтки. Перемішайте і розітріть до отримання однорідної маси.
Додайте в цю суміш трохи молока. У вас повинна вийти маса, схожа за консистенцією на сметану.
Коли молоко закипить, влийте в нього тонкою цівкою жовткову масу, не забуваючи постійно помішувати.
Доведіть до кипіння. Потім зніміть каструлю з вогню і поставте її в холодну воду. Постійно помішуйте цю масу, поки вона не охолоне і не стане теплою.
Залиште морозиво до повного охолодження, не забуваючи періодично помішувати. Потім розлийте його по формах і покладіть в морозилку для заморозки.
Коментарі