пʼятниця, 25 липня 2014 15:49

Молоді кабачки консервують з корицею і морською сіллю
6

Поступово наближається час консервування овочів. Влітку киянка Валентина Реброва вже кілька років поспіль закриває в банки кабачки, помідори і огірки. Дає поради, дотримуючись яких, консервація вийде якісною і смачною.

"Закладаючи в банки овочі, найкраще класти їх бік до боку. Кладіть щільно, але не утрамбовуйте. Інакше це знизить їх хрусткість. Якщо закриваєте, скажімо, огірки, то температура заливки не має перевищувати 90 градусів. Це також впливає на їхню структуру. Замість хрустких можуть раптом стати надто м'якими".

"Багато господинь кладуть у банки різноманітні спеції. Не варто, щоб їх кількість перевищувала 5% загальної маси того, що кладете в посудину. Гарні, перевірені роками приправи — листя винограду, чорної смородини, дуба і вишні. Звісно, чорний перець і гвоздика. Замість звичайної солі я зазвичай кладу морську. Добре також класти зубці часнику".

"Так як посуд перед консервуванням має бути стерилізованим, а овочі — дуже чистими, виділіть для миття овочів спеціальну щітку. Зелень також миють довго, близько 5-7 хвилин під проточною водою".

Рецепт консервованих кабачків.

Знадобляться кабачки невеликого розміру та спеції з розрахунку на один літр рідини: 2-3 лаврових листки, 5-6 бутонів гвоздики, невеликий шматок червоного стручкового перцю, склянка оцту, кориця за смаком, 70 грамів цукру і 50 грамів солі.

"Бажано брати молоді кабачки. Очистіть їх від шкірки і наріжте дольками. Бланшируйте у воді, що кипить, протягом п'яти хвилин. Тоді відразу покладіть їх в окрему посудину з водою холодною. Тримайте в ній близько хвилини. Тоді розкладіть кабачки по банках. У літрі гарячої води розчиніть ввесь цукор, а до кабачків покладіть зелень. Засипте спеціями і залийте маринадом, після чого додайте оцту. Банки пастеризуйте на водяній бані хвилин двадцять. Тоді закатайте кришками і переверніть. Поставте охолоджуватись. Ну а готову консервацію можна зберігати до двох років. Але найкраще — від трьох місяців до року."

Зараз ви читаєте новину «Молоді кабачки консервують з корицею і морською сіллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути