середа, 09 жовтня 2013 16:15

Млинці з картоплею поливають грибною підливою
7

Фото: Фото: Юлія Ліпіч

Весільна господиня Оксана Петлюра зі Львова до червоного борщу готує млинці з картоплею та грибною підливою. Каже, то її коронна страва на забавах.

"Перед Великоднім постом на Масляну пекла млинці з різними начинками. Дивлюся, з капустою є, з м'ясом є, з яйцем та зеленою цибулькою є, а з картоплею нема. Подумала, як то краще можна зробити. Зрозуміла, що зверху їх треба поливати грибним соусом на сметані. Інакше буде несмачно", - розповідає Петлюра.

Для восьми млинців господиня бере півлітри свіжого молока, три курячих яйця, 1,5 склянки пересіяного борошна та трішки солі. Яйця збиває зі сіллю, додає молоко і збиває міксером. Поступово досипає борошно. На розігріту сковорідку з олією вливає тісто і розподіляє його по всій сковороді. Смажить млинці і остуджує їх. "Млинці мають бути тоненькі, як папір. Грубе тісто псує смак", - зазначає.

Для начинки варить 4 картоплини в підсоленій воді до готовності. Додає 100 г масла та товче як для пюре. Картоплю завертає у млинець, робить трикутник. Для підливу бере 200 г печериць, 1 цибулину, сіль, перець, півлітри домашньої сметани. Печериці очищає і нарізає, цибулю дрібнить і обсмажує до золотавої скоринки. До цибулі додає шампіньйони і тушкує разом до того моменту, як не википить вся рідина. Тоді солить, перчить, заливає сметаною.

"Добре, коли млинці трошки постоять. Тоді сметана проникає у картоплю, це додає кращого смаку, - зазначає господиня. - Млинці краще подавати гарячими".

Зараз ви читаєте новину «Млинці з картоплею поливають грибною підливою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути