четвер, 23 лютого 2012 11:52

Млинці з традиційними начинками популярніші за екзотику
6

Кухар Оксана Чубай готує млинці на святі Масляної в столичному ресторані "Курені"
Фото: фото: Наталя ЧУБЕНКО
Конкурс на приготування найкращого млинця
Травесті-діва Монро демонструє свій млинець
"Креативний" млинець в руках Олександра Ярмоли з гурту "Гайдамаки"

Кухар одного із столичних ресторанів 40-річна Оксана Чубай на Масляну готує млинці із сиром, а потім запікає їх в духовці.

Для тіста розтирає два яйця з двома столовими ложками цукру, додає 2 стакани теплого молока, дві столові ложки розігрітої соняшникової олії. Вливає її цівкою. Все змішує хвилин зо дві. Потім потроху всипає 200 грам муки. Тісто збиває вінчиком, щоб було пухким і без комочків. Наприкінці додає дрібку солі та ваніліну. З такої кількості тіста виходить 15 блінчиків. Якщо є комочки — тісто треба процідити через сито.

"Це класичний рецепт млинців. Цукру можна всипати більше, тоді млинець буде хрусткішим. Цукор ще обов'язковий, якщо в начинку плануєте додати мак, вишню або яблуко. Якщо всередині буде ікра, лосось, м'яс або гриби з сиром, то блінчик має бути нейтральним. Тоді замість цукру треба дати більше солі", - радить жінка.

Перед смаженням жінка протирає сковорідку шматочком сала.

"Сало для млинця — ідеальний варіант. Не треба боятися, що через сало млинець буде жирним, навіть якщо в тісті є олія. Млинці навпаки будуть смачніші. Замість сала на сковорідку можна налити трохи олії і нагрівати до тих пір, поки не піде білий димок. Тоді можна наливати перший млинець. Бажано із середини і розливати по боках. Взагалі млинці люблять мати свою сковорідку. Найкраще брати чавунну або з антипригарним покриттям, широку, яка має максимум по п'ять сантиметрів висоти", - зауважує кухар.

Із нового в млинцях з'явилися лише нові начинки.

"В млинець загортають сир маскарпоне, манго, ананаси, лосось, шоколад. Але якщо чесно, то багаті люди ніколи не питають таких витребеньок. Їм подавай національне млинці з сиром, м'ясом та грибами. Рідко замовляють навіть з ікрою", - підкреслює Оксана Чубай.

Зараз ви читаєте новину «Млинці з традиційними начинками популярніші за екзотику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути