Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2020 10:00

Міжнародний день макарона: розкрили секрети вдалого десерту

20 березня відзначають Міжнародний день макарона. Це французький десерт з яєчних білків, цукру і меленого мигдалю. Робиться у формі печива, між двома шарами кладуть крем або варення.

У Франції розрізняють макарон і макарун. Перше – це всім відомий десерт ыз двох кольорових половинок із кремовою начинкою, а друге – це повітряне мигдально-кокосове печиво.

Автор: veseldom.com
  Рецепт макаронів: розкрили секрети вдалого десерту
Рецепт макаронів: розкрили секрети вдалого десерту
Правильний рецепт ніжних макаронів:

Інгредієнти:

Мигдалеве борошно 2/3 склянки

Цукрова пудра 1,5 склянки

Білки 3 шт.

Цукор 5 ст. л.

Ванільний екстракт 1 ст. л.

Для начинки

Розм'якшене вершкове масло 7 ст. л.

Жовтки 2 шт.

Цукор або цукрова пудра 1/4 склянки

Молоко 3,5 ст. л.

Ванільний екстракт 1 ч. л.

Приготування:

Розігріти духовку до 120 градусів. Застелити деко папером для випічки і намалювати на папері кола діаметром 2,5 см кожен, залишаючи між ними відстань 2-4 см.

Змішати пудру і мигдалеве борошно. Кілька разів просіяти їх через сито.

Збити білки на середній швидкості міксера в чистій сухій мисці до отримання повітряних бульбашок на поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали 7 найдорожчих десертів світу

Поступово додати тонкою цівкою цукор, ванільний екстракт і збільшити швидкість міксера. Цукор повинен повністю розчинитися.

Змішати за допомогою силіконової лопатки білкову суміш з борошняною. Суміш повинна бути однорідною, але не зовсім рідкою. Перемішувати лопаткою масу в один бік, а миску повертати в інший. В ідеалі повинно вийти тісто, яке стрічкою стікає з лопатки.

Перекласти в кондитерський мішок і вичавити на деко в заготовлені кола. Тоді підняти деко і постукати ним кілька разів по столу, щоб тісто набуло рівномірної форми і "хвостики" пішли.

Залишити деко з тістом за кімнатної температури на 15-20 хв. Торкнутися поверхні майбутнього печива: якщо тісто прилипло до пальця, то залишити його ще на 10 хв.

Випікати тісто при температурі 150 градусів 15 хв. Зняти з дека після охолодження.

Для начинки порізати на шматочки вершкове масло, розм'якшити та перемішати до однорідної маси. Збити жовтки з цукром. Додати молоко і знову збити цю суміш.

Нагріти, поки вона не загусне і не збільшиться в об'ємі, як пудинг. Вилити її назад у миску і перемішувати, поки вона не охолоне до кімнатної температури. Додати масло і розмішувати до консистенції крему.

Намастити начинку на макарони. З'єднати дві половинки печива. Зберігати десерт на верхній полиці холодильника або у прохолодній темній коморі.

Якщо вологість повітря буде зависокою, сухе тісто відсиріє - і десерт не буде таким хрустким. У занадто сухому приміщенні начинка підсохне.

5 січня відзначається Всесвітній день "Нутелли". Це шоколадно-горіхова паста родом з Італії. Що 2,5 сек. продається одна її банка. Для порівняння: у світі дитина народжується лише кожні 8 сек.

Для виробництва пасти використовують 25% видобутих у світі горіхів.

1946 року власник пекарні П'єтро Ферреро почав виробляти шоколадні батончики м'якої консистенції під назвою "Джандуйо", за іменем одного з місцевих карнавальних персонажів.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний день макарона: розкрили секрети вдалого десерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути