Десерти можуть бути не тільки смачними, а ще й дуже дорогими. У рейтинг найдорожчих увійшли страви з діамантами та шматками золота. Що ж це саме за салощі йдеться у статті.
Sultan's Golden Cake
Ціна: 1000 доларів
До складу цього тістечка входять: груша, інжир, айва, абрикоси, вимочені в ямайському ромі, ваніль із Французької Полінезії, трюфелі, карамель і французька пшениця. Десерт покривається 24 шарами їстівного золота. Його подають у срібній шкатулці ручної роботи, яку можна забрати з собою.
The Fortress Stilt Fisherman Indulgence
Ціна: 15 тисяч доларів
До складу входять італійський бісквітний десерт зі смаком лікеру Irish Cream, консервовані гранат і манго, а також сабайон, зроблений на основі шампанського Dom Perignon. Прикрашають страву зробленою вручну шоколадною фігуркою рибалки, який сидить верхи на жердині (так на Шрі-Ланці, а саме там виготовляють цю страву, ловлять рибу). Найважливішим декоративним елементом десерту є найчистіший аквамарин у 80 карат.
Макаруни Haute Couture
Ціна 7,4 тис. дол.
Так, за кілограм макарунів, деякі люди готові викласти 7,4 тис. доларів. Звичайно, вони не зовсім звичайні. Це мигдалеве печиво, приготоване французьким кондитером Пьером Эрме. За його словами, він використовує виключно дорогі продукти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили унікальне морозиво, яке не боїться спеки
Golden Opulence Sundae
Ціна: 1000 доларів
Цей десерт складався з п'яти кульок таїтянського ванільного морозива, приготованого на основі мадагаскарської ванілі. Смаколик покритий 23 шарами їстівного золота. Також до складу входить найдорожчий шоколад "Amedei Porcelana", шоколад з бобів какао з Венесуели, а також американська золота ікра. Прикрашають скибочками маракуйї, апельсина, цукатами з екзотичними фруктами з Парижа, марципановими вишнями, трюфелями, драже зі справжнього золота і зверху поливають арманьяком. Сандей подають в келиху з кришталю Harcourt разом із золотою ложкою вагою 18 карат на перламутровою раковині.
Strawberries Arnaud
Ціна: 1,4 мільйона доларів
В Новому Орлеані в ресторані Arnaud можна замовити цей полуничний десерт з м'ятою. Ссеред ягід полуниці сховано золотий перстень з великим рожевим діамантом, що раніше належав радникові королеви Великобританії – Ернесту Касселю.
Разом з десертом подається винний набір за 25 тис. дол.
Коментарі