Ексклюзиви
четвер, 13 листопада 2025 11:39

Найкращий рецепт тіста для чебуреків: в чому секрет ідеальної скоринки та соковитої начинки
7

Чебуреки: рецепт приготування тонкого тіста зі скоринкою та соковитою начинкою
Фото: ghospodynja.top
Чебуреки: рецепт приготування тонкого тіста зі скоринкою та соковитою начинкою
Чебуреки: рецепт приготування тонкого тіста зі скоринкою та соковитою начинкою
Чебуреки: рецепт приготування тонкого тіста зі скоринкою та соковитою начинкою
Чебуреки: рецепт приготування тонкого тіста зі скоринкою та соковитою начинкою

Секрет ідеальних чебуреків ховається у тісті, яке виходить тоненьке, хрустить зовні й залишається м'яким усередині, та в соковитій, ароматній начинці.

Правильна температура води, ретельне вимішування - ось те, що робить чебуреки досконалими.

Ось найкращий рецептом тіста, який обов'язково збережете, щоб приготувати ще раз.

Чебуреки з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою

Інгредієнти

Тісто

Крутий окріп - 1 скл.

Борошно пшеничне - 3 скл.

Яйця - 1 шт.

Олія - 3 ст. л.

Сіль - 1 ч. л.

Фарш:

М'ясний фарш - 500-600 г

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Вода холодна - 100-150 мл

Сіль, перець - за смаком

Зіра - за смаком

Олія рафінована для смаження

Як приготувати

М'ясо підійде будь-яке. Можна курячі стегна без кісток і шкіри, пише ghospodynja.

Для початку треба прокрутити м'ясо через м'ясорубку, а цибулю дрібно нарізати. Додати перець, сіль і зіру. Влити холодну воду і перемішати. Фарш повинен вийти трохи рідким.

У чашу міксера всипати борошно, посолити, вбити яйце і перемішати. Влити олію і крутий окріп. Замісити м'яке тісто. Помістити тісто в пакет до повного охолодження, можна відправити в холодильник.

Розкачати тісто в тонкий пласт, вирізати кружечки потрібного діаметру.На край викласти ложкою фарш і розподілити так, як показано на фото. Потім накрити другою половинкою тіста і закріпила краї, це зручно зробити виделкою.

Автор: ghospodynja.top
  Чебуреки: рецепт приготування тонкого тіста зі скоринкою та соковитою начинкою
Чебуреки: рецепт приготування тонкого тіста зі скоринкою та соковитою начинкою

Розігріти рафіновану олію і обсмажила чебуреки з двох сторін до рум'яності на вогні вище середнього. В ідеалі, якщо чебуреки будуть повністю занурені у фритюр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріупольські чебуреки: готуємо ситний перекус, який пахне дитинством

Готові чебуреки викласти на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія. Ось такі чебуреки вийшли, трохи хрусткі зовні і соковиті всередині.

Це заварне тісто підходить до багатьох страв. Для чебуреків тісто вийшло тоненьким і з бульбашками, а це дуже важливо для чебуреків. З ним дуже просто працювати, воно ідеально розкачується і не липне до скалки і рук.

Чебуреки - одна з улюблених страв кримських татар. Закуску готують із різними начинками: фаршем, грибами, сиром. Обсмажують у великій кількості олії на сковороді. Щоб чебуреки вийшли хрусткими, треба додавати горілку під час замішування тіста.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий рецепт тіста для чебуреків: в чому секрет ідеальної скоринки та соковитої начинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути