Рибний пиріг кожна господиня пече по-своєму. Авторським рецептом ділиться Ліза Глинська, переможниця проекту МастерШеф.
"Якось одна моя подруга поскаржилася, що вже втомилася придумувати, який перекус брати з собою на роботу. Щоб не пахло на весь офіс, і в той же час було смачним і корисним. Я згадала, що сама, ще коли викладала в музичній школі, брала з собою на роботу пиріг з рибою. Він дуже ситний і завжди рятував мене, коли не вдавалося повноцінно пообідати. До того ж смачний навіть в холодному вигляді", - розповідає кухар
Інгредієнти
Сьомга (або форель) - 250 г
Цибуля - 1 шт.
Яйця - 4 шт.
Вершкове масло - 20 г
Молоко - 100 мл
Борошно - 200 г
Сухі дріжджі - 1 ч.л.
Твердий сир - 100 г
Сіль за смаком
Перець - за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Нарізати цибулю тонкими кільцями і смажити на вершковому маслі до прозорого стану.
Рибу ретельно перевірити на наявність кісток і нарізати філе великими кубиками. Додати його до цибулі і тримати на середньому вогні кілька хвилин. Риба повинна злегка посвітлішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Сумська вчить готувати суп ідеальної дружини
Окремо збити яйця, додати до них 2 ст. л. олії і молоко.
Змішати борошно з сухими дріжджами і всипати в яєчну масу. Замішати тісто.
З'єднати його з рибою так, щоб зберегти шматочки риби цілими. Додати в тісто тертий сир, потім - сіль і перець.
Помастити деко вершковим маслом, злегка притрусити його борошном. Вилити тісто на деко і випікати при 180 ° С 25-30 хвилин.
Вийняти пиріг з духовки і дати йому охолонути. Потім дістати його з форми.
Коментарі