Вареники – страва, яка ніколи не набридає. Кожна українська господиня готує їх по-своєму. Вони щоразу різні завдяки різним начинкам – від пряно-солоних до фруктово-солодких.
Особливо популярні ліниві вареникі, приготування яких займає менше часу. Влітку смакують вони із зеленню.
1 яйце
4 ст.л. борошна
2 ст. л. манної крупи
2 гілки базиліка
3 гілки петрушки або кропу
Приготування:
Сир змішати з яйцем. Додати борошно і манну крупу, перемішати.
Потім всипати дрібно нарізані трави, посолити. Добре перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати низькокалорійну кабачкову ікру
Зібрати тісто в кулю, загорнути в плівку і поставити на 30 хв. у холодильник. Потім розділити на невеликі шматочки.
Відварити в підсоленій воді, щоб спливти. Воду злити.
Подавати ліниві вареники з вершковим маслом і сметаною. Страву можна посипати тертим сиром.
Ліниві вареники - чудова альтернатива класичному сніданкові. Готують їх з різними начинками. Особливо гармонійно поєднуються з вишнею.
Про них далі у статті.
Коментарі