Ліниві вареники - чудова альтернатива класичному сніданкові. Готують їх з різними начинками. Особливо гармонійно поєднуються з вишнею.
Інгредієнти:
м'який сир - 500 г
яйце - 1 шт.
манка - 2 ст. л.
борошно - 3 ст. л.
цукор - 3-4 ст. л.
вишні - 100 г
сметана – для подачі
Приготування:
Збити до однорідної маси сир, яйце та цукор. Додати борошно та манку, змішати. Присипати робочу поверхню мукою. Сформувати з тіста коржик. Покласти на нього вишню без кісточки. Заліпити зверху та сформувати кульку. В підсолену кип'ячену воду опустити вареники. Варити 5 хвилин поки не спливуть. Подавати зі сметаною, фруктами та улюбленим сиропом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В італійські ліниві вареники додають шпинат та вершкове масло
Равіолі — як вареники, але з італійською назвою. Відрізняються трохи формою — квадратні та плескаті. Начинку готують з мідій та філе хека.
Коментарі