В Італії пастою називають будь-який вид макаронів. Страву, яку з них готують також так називають. Вона виходитьситна і швидко втамовує голод. Та щоб паста принесла максимум користі її треба правильно приготувати, поєднавши з неординарними продуктами. Гамма нових смаків задовольнить навіть вибагливих гурманів. Здавалося б все дуже просто, тільки закинути в киплячу воду макарони і вечеря готова. Є кілька секретів, щоб куховаріння не закінчилось провалом. Дотримуючись їх навіть господині з невеликим стажем зможуть вразити своїми шедеврами.
Паста з брокколі та пармезаном
Інгредієнти:
паста - 175 г
брокколі - 250 г
оливкова олія - 3 ст. л.
маслини - 100 г
пармезан - 50 г
часник - 1 зубчик
сіль - за смаком
Приготування:
Бланшувати у гарячій воді суцвіття брокколі.
Обсмажити зубчик часнику в олії, видалити його.
Додати маслини і верхні суцвіття брокколі. Обсмажити кілька хвилин на середньому вогні.
Відварити пасту, додати в сковороду з брокколі і оливками, прогріти.
Викласти на тарілку і додати тертий пластинками сир.
Паста з гострим грибним соусом
Інгредієнти:
печериці - 200 г
часник - 1 зубчик
оливкова олія - 2 ст. л.
вершкове масло - 50 г
тертий пармезан - 50 г
біле сухе вино 100 г
сіль, перець - за смаком
петрушка - за смаком
паста фетучіні - 250 г
Приготування:
Порізати гриби на шматочки. Розігріти в сковороді олію, додати часник і дати підрум'янитися.
Додати гриби і обсмажити їх. Зменшити вогонь, влити вино, дати йому випаруватися.
Додати дрібно нарізану петрушку і готувати ще 5 хвилин.
Відварити пасту у великій кількості підсоленої води, злити воду.
Додати в пасту приготований грибний соус, масло і тертий сир.
Паста з курячим філе та овочами
Інгредієнти:
макарони - 500 г
куряче філе 500 г
помідори - 3 шт.
солодкий перець - 3 шт.
петрушка, базилік - кілька гілочок
часник - 3 зубчики
оливкова олія - за смаком
сіль, перець - за смаком
сметана або вершки - 200 мл
Приготування:
Порізати курячу грудку на невеликі шматочки, посолити, поперчити і залишити на 15 хвилин.
Помідори залити окропом на хвилину і очистити від шкірки. Нарізати томати і солодкий перець дрібними кубиками.
Дрібно порізати петрушку і базилік.
На оливковій олії обсмажити до золотистого кольору розчавлений часник, потім його викинути.
Додати курячу грудку і смажити на сильному вогні 5-7 хвилин. Покласти порізані помідори і солодкий перець.
Тушкувати ще кілька хвилин. Додати сметану, прогріти і зняти з вогню.
Відварити пасту не до готовності і злити воду. Додати макарони до готової курячої грудки і акуратно перемішати.
Подавати, прикрасивши зеленню.




















Коментарі